Kožar i Hadžić imali pasoše Slovenije

Kožar i Hadžić imali pasoše Slovenije

Vođa barskog kriminalnog klana Alan Kožar, koji je ubijen 23. jula na Krfu, imao je falsifikovana dokumenta i putovao sa pasošem Slovenije pod imenom Robert Bitenc – saznaje Pobjeda.

Njegov prijatelj Damir Hadžić usmrćen iz automatskog oružja dok je bio sa Kožarom u automobilu u blizini luksuznog ljetovališta takođe je koristio slovenački pasoš na ime Martina Pospišeka.

Grčki istražitelji pored tijela ubijenih pronašli su falsifikovana dokumenta i zatražili od kolega iz Slovenije potvrdu da su ubijeni njihovi državljani.

Tragom te informacije, utvrdili su da se radi o bjeguncima iz Crne Gore i Srbije i preko Interpola dobili informacije o njihovim identitetima.

Tako je krenula provjera kuda su se sve kretali ubijeni, ko ih je pratio i uspio da pronađe mjesto i vrijeme da počini zločin. Na istražiteljima je zadatak da obave provjere kuda su sve prošle žrtve i ko im je bio za petama.

Prema saznanjima Pobjede, grčki istražitelji u kontaktu su sa kolegama iz više zemalja kako bi ušli u trag ubicama. Utvrdili su da su nedavno Kožar i Hadžić boravili u Turskoj i posumnjali da su od tada praćeni.

Grčka policija saslušala je više osoba u okviru istrage likvidacije Alana Kožara i Damira Hadžića, ali za sada niko nije uhapšen.

Uporedo sa istragom o likvidaciji Kožara i Hadžića, grčke istražitelje zanima sa kime su bili u kontaktu i ko im je omogućio lažna dokumenta.

Kožar i Hodžić ubijeni su ispred iznajmljene vile u kojoj su boravili prethodna dva mjeseca.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.