Tri osobe privedene zbog ubistva Kožara i Hadžića
Sa mjesta zločina, Foto: Corfupress

Tri osobe privedene zbog ubistva Kožara i Hadžića

Grčka policija privela je tri osobe za koje se vjeruje da su povezane sa ubistvom Baranina Alana Kožara i Damira Hadžića, piše Dan.

Ubistvo se desilo 23. jula na grčkom ostrvu Krf. Privedene osobe kod sebe su imale lažne hrvatske i češke pasoše.

Tijela dva ubijena “škaljarca” pronašao je maser u vozilu ispred vile u kojoj su boravili, a, kako je istraga utvrdila, u njih je pucano kada su se vratili sa plaže.

Kožar je imao lažna dokumenta i putovao je sa pasošem Slovenije, pod imenom Robert Bitenc. Hadžić je takođe imao lažni pasoš i putavo je pod imenom Martin Pospišek, prenosi Dan.

laznipasos

Lažni pasoši koji su koristili Kožar i Hadžić, Foto: Pobjeda

U njih je ispaljeno 29 hitaca u predjelu grudi i glave kada su se vraćali sa plaže.

Prema saznanjima EL.AS-a, to je novi udarac “crnogorske mafije“, nakon prvobitnog udarca ubistva Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u kafani u Vari, piše grčki epoli.gr.

Tim iz Odsjeka za ubistva iz Atine vršio je istragu na Krfu, a čeka se odgovor na zahtjev Interpola o tome da li protiv njih postoji međunarodni nalog za hapšenje.

Dosadašnje informacije, kako objavljaju tamošnji mediji, govore o mogućem plaćenom ubistvu, s tim da su žrtve povezane sa slučajevima droge i ubistava.

Prema pisanju srpskih medija, Hadžić je važio za osobu iz “škaljarskog klana“ zadužen za organizaciju ubistava. Hadžić je bio na crvenoj Interpolovoj potjernici zbog ubistva visokopozicioniranog pripadnika “kavačkog klana“ Davorina Baltića u Beogradu početkom 2018. godine. U aprilu 2010. godine Hadžić je uhapšen u Milanu, prilikom pokušaja izvršenja oružane pljačke blindiranog vozila za prevoz novca. Početkom 2012. godine ranjen je iz vatrenog oružja u kladionici u Užicu. Poslednjih godina odigrao je važnu ulogu u škaljarsko-kavačkom sukobu i jedini je, pored Mićka Vujovića i Koraća, ostao kao neko ko može da organizuje ubistva, piše Telegraf.

Za Baraninom Alanom Kožarom bila je raspisana međunarodna potjernica zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije koja se sumnjiči za ubistvo Danilovgrađanina Slobodana Šaranovića. Kožar je ranije osuđivan na kaznu zatvora od šest godina i 10 mjeseci zbog podmetanja tri eksplozivne naprave na gradilište hotela Splendid u Bečićima, kao i za pokušaj iznude na štetu biznismena Žarka Radulovića, suvlasnika. Nadležni su Kožara optuživali za učešće u ubistvu policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

Policija je tragala za Kožarom kako bi bio saslušan u okviru istrage o ubistvu Jovana Klisića i ranjavanju Velizara Gardaševića u Baru.

Policija Kožara nije zvanično sumnjičila za to krivično djelo, ali provjeravalo se da li upravo on stoji iza tog ubistva, s obzirom na to da su njegovi saradnici osumnjičeni za planiranje atentata na Gardaševića krajem avgusta 2019. godine u restoranu Savoja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.