Likvidacija Kožara i Hadžića: Četiri napadača,  kamere zabilježile lica ubica
Automobil u kojem su ubijeni Kožar i Hadžić

Detalji ubistva vođa škaljarskog klana

Likvidacija Kožara i Hadžića: Četiri napadača, kamere zabilježile lica ubica

U pripadnike škaljarske kriminalne grupe Alana Kožara i Damira Hadžića, koji su krajem juna ubijeni na parkingu iznajmljene vile u Halikounasu na Krfu, pucala su četiri napadača iz četiri vatrena oružja, prenosi grčka televizija ERT.

Na prvoj fotografiji koju je objavio ERT vidi se automobil žrtava, koji su izvršitelji "zasuli" mecima. Na mjestu napada pronađeno je najmanje 30 čaura.

Kako prenosi ovaj medij, lica ubica su jasno zabilježena na dostupnom video materijalu.

U forenzičkim laboratorijama predmet istrage je i časopis koji je jedan od napadača ispustio dok su pokušavali da pobjegnu. Pronađena su i dva motora, četvorotočkaša, kojima su počinioci došli na i napustili mjesto napada.

Potom su područje napustili gliserom koji su unajmili na plaži Sivota, u okrugu Tesprotija, dan prije dvostrukog ubistva. Jedna od pretpostavki je da su egzekutori pobjegli do obala Epira ili Albanije.

"Čini se da je počinilac koji ga je iznajmio dao lažne podatke. On je vlasniku glisera dao falsifikovan slovenački pasoš", pišu grčki mediji, prenosi Pobjeda.

Grčka policija tijesno sarađuje sa crnogorskom na istraživanju ovog zločina i privođenju napadača pravdi.

Kožar i Hadžić ubijeni su 23. jula na grčkom ostrvu Krf. U tijelu svake žrtve pronađeno je najmanje deset metaka.

Kako je ranije saopšteno Pobjedi iz grčke policije, zbog dvostrukog ubistva saslušano je više osoba. Za sada istraga ukazuje da je ovaj slučaj povezan sa likvidacijom vođe škaljarskog klana Igora Dedovića i Stevana Stamatovića koje se dogodilo u januaru u kafani na grčkom području Vari.

U Kožara i Hadžića je iz zasjede ispaljeno 29 hitaca u predjelu grudi i glave,a na mjestu zločina pronađeno je više od 30 čaura iz dva različita oružja.

Grčki istražitelji su pored tijela ubijenih pronašli falsifikovana dokumenta, a na ovo grčko ostrvo stigli su, kako se pretpostavlja, dva mjeseca ranije.

Kožar je imao falsifikovana dokumenta i putovao sa pasošem Slovenije pod imenom Robert Bitenc, dok je Hadžić koristio slovenački pasoš na ime Martina Pospišeka.

U apartmanu je pronađeno 11.500 eura, a zaplijenjen je i pištolj glok, koji je, kako se sumnja, pripadao jednoj od dvije žrtve.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.