Plav postao veliko gradilište: Realizacija projekata vrijednih pet miliona eura
Trg u Plavu, Foto: UJR

Plav postao veliko gradilište: Realizacija projekata vrijednih pet miliona eura

Vlada Crne Gore i Uprava javnih radova trenutno na području Plava realizuju investicije u vrijednosti oko pet miliona eura, koje predstavljaju nastavak unapređenja saobraćajne, ekološke i komunalne infrastrukture, u cilju povećanja kvaliteta života građana.

Na više lokacija angažovana je mehanizacija crnogorskih građevinskih preduzeća, tako da se za kompletnu plavsku opštinu može reći da je poprimila izgled velikog gradilišta.

Iz Uprave javnih radova navode da je rekonstrukcija trga u Ulici Racina čaršija, vrijedna pola miliona eura, praktično završena, a preostale finalne radove nikšićka firma “LD Gradnja” okončaće do kraja ove sedmice.

“Trg se nalazi ispred osnovne i srednje škole i obuhvata površinu od blizu 4.000 metara kvadratnih. Njegovom izgradnjom djeca i svi građani Plava dobili su reprezentativnu lokaciju za igru, druženje i organizaciju raznih priredbi i događaja. Plato sadrži prostor u obliku amfiteatra, pješačku zonu i dječije igralište. Za popločavanje je korišćen prirodni kamen, otporan na habanje, udar i niske temperature, a formirani su i novi drvoredi dekorativnih biljaka”, saopšteno je iz UJR

Asflatiranje oko 600 metara Prnjavorske ulice završeno je proteklih dana, u okviru druge faze realizacije projekta, za koju je Vlada opredijelila oko 400.000 eura.

Prnjavorskaulica

Prnjavorska ulica, Foto: UJR

Iz Uprave su rekli da je izvođač je “Putevi Bar” doo, a projektom su obuhvaćeni i potporni zidovi, nove elektroinstalacije, ograda za pješake i saobraćajna signalizacija. U prvoj fazi izgrađena je atmosferska i fekalna kanalizaciona mreža.

"Već su završeni radovi na atmosferskoj kanalizacionoj mreži i elektroinstalacijama. Očekuje se da narednih dana kompletna dionica bude spremna za završne asfalterske radove, nakon čega slijedi postavljanje saobraćajne signalizacije i drugih pratećih elemenata, u cilju kvalitetnije putne povezanosti i veće bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju", kazali su iz Uprave.

Jedan od najvećih i najzahtjevnijih infrastrukturnih projekata na sjeveru države svakako je rekonstrukcija puta Plav – Vojno selo – Gusinje, u vrijednosti oko 3,5 miliona eura.

Na nešto više od kilometar buduće moderne saobraćajnice  iz pravca Plava završeni su zemljani radovi i postavljeni trotoari, a očekuje se da uskoro bude prevučen i asfaltni sloj.

"Nedavno su počeli radovi na preostalih devet kilometara, za koje je takođe angažovano preduzeće “Putevi Bar”, sa rokom završetka posla od 18 mjeseci, ukoliko ne dođe do nepredviđenih otežavajućih okolnosti", podsjetili su u saopštenju.

"U cilju unapređenja uslova života mještana, u naselju Komarača u toku je sanacija velike “divlje” deponije, koja će riješiti pitanje višegodišnjeg zagađenja životne sredine.Vrijednost radova na ovoj lokaciji je više od 250 hiljada eura, uz sufinansiranje Vlade Crne Gore i slovenačkog Centra za međunarodnu saradnju i razvoj"; zaključili su iz UJR.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.