Đoković eksperno protiv Federera za novo finale AO
Novak Đoković

Bez izgubljenog seta za prvo mjesto na ATP listi

Đoković eksperno protiv Federera za novo finale AO

Novak Đoković igraće finale Australijan Opena drugu godinu zaredom, osmi put u karijeri! Srpski teniser je u polufinalu savladao velikog rivala Rodžera Federera sa 7:6, 6:4, 6:3.

Novak je do sada odigrao sedam finala na prvom Gren slemu i slavio je u svakom od njih. Pobjeda nad Federerom u polufinalu bila mu je 13. uzastopna u Melburnu, pošto je prošle godine osvojio titulu, prenosi Sportklub.rs.

Đoković sada u međusobnim duelima vodi sa 27:23, a bilo je ovo četvrto polufinale u Melburnu u kome je slavio protiv Federera.

Srbin je nastavio fantastični niz pobjeda na Slemovima protiv Švajcarca, pošto za poraz ne zna od polufinala Vimbldona 2012. godine.

Novak je loše počeo meč, pa je Rodžer poveo sa 4:1. Imao je treći teniser svijeta i 40:0 na servis srpskog igrača u šestom gemu. Ipak, tada je uslijedila fantastična serija drugog na ATP listi. Spasao je Đoković brejk lopte, da bi potom izjednačio na 5:5. Pokazao je potom da mu niko nije ravan u tajbrejkovima.

U naredna dva seta Novaku je po brejk bio potreban da dođe do maksimalne pobjede i novog finala u Melburnu.

U drugom polufinalu sastaće se Aleksandar Zverev i Dominik Tim.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.