Izgradnja stočne pijace u Beranama u završnoj fazi
Foto: UJR

Uprava javnih radova

Izgradnja stočne pijace u Beranama u završnoj fazi

Završetkom radova na novoj regionalnoj stočnoj pijaci, za koje je Vlada Crne Gore izdvojila oko 360 hiljada eura, Berane će uskoro dobiti uslovan objekat za potrebe poljoprivrednika iz šest sjevernih opština, sa svim neophodnim sadržajima, saopštenoje iz Uprave javnih radova.

Kako su naveli iz UJR-a, po okončanju građevinskih radova, koji se trenutno nalaze pri samom kraju, biće sproveden postupak tehničkog prijema, nakon čega će stočna pijaca sa kompletnom infrastrukturom, površine oko 3.350 metara kvadratnih, biti predata korisniku – Opštini Berane na korišćenje. 

"Realizacija ovog projekta Uprave javnih radova iz dvije faze je obuhvatila izgradnju veterinarske stanice, nadstrešice za vagu, dvije rampe za utovar i istovar životinja, osočare, boksova, vezova, kompletnih podzemnih instalacija, kao i protivpožarne i sanitarne mreže", kaže se u saopštenju.

Iz UJR su istakli da je za posjetioce obezbijeđeno 45 parking mjesta, sa prilaznom saobraćajnicom širine 5,5 metara, a uređene su i  zelene površine. 

"Uprava javnih radova je nedavno objavila i postupak javne nabavke za postavljanje rasvjete za stočnu pijacu i dio okolnog naselja, procijenjene vrijednosti 35 hiljada eura, za koje je u toku dostavljanje ponuda zainteresovanih preduzeća", navoli su iz UJR-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.