UJR u 2020. ostvarila ukupnu realizaciju u vrijednosti od 78,45 miliona eura
Ilustracija

UJR u 2020. ostvarila ukupnu realizaciju u vrijednosti od 78,45 miliona eura

Uprava javnih radova u 2020. godini ostvarila je ukupnu realizaciju u vrijednosti od 78.455.860 eura, uzimajući u obzir sve izvedene radove i dospjele obaveze. Taj iznos je za 3,89 % veći u odnosu planirani budžet, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

U cilju realizacije kapitalnih projekata, na osnovu Zakona o budžetu Crne Gore, Uprava javnih radova je zaključno sa današnjim datumom, u ovoj godini isplatila 73.735.733 eura, što procentualno iznosi 97,64 % u odnosu na plan.

"Ovakav rezultat predstavlja najveću realizaciju Uprave javnih radova od formiranja ovog organa prije 28 godina, a dodatno dobija na značaju kada se zna da je ostvaren u godini koju su obilježili brojni izazovi uzrokovani pandemijom koronavirusa", saopšteno je.

U 2020. godini Uprava javnih radova je u svakom momentu imala oko 70 aktivnih gradilišta.

"Među najvećim investicijama nalaze se novi planinski centri u Kolašinu, Mojkovcu, Bijelom Polju i Rožajama, kao i valorizacija Đalovića pećine na području bjelopoljske opštine. Radovi na ovim projektima već su u odmakloj fazi, pa se očekuje da tokom predstojeće godine dođe do značajnog povećanja stepena završenosti građevinskog posla.

Pored investicija u unapređenje turizma, posebna pažnja posvećena je ulaganjima u povećanje kvaliteta obrazovanja. U tom cilju, u toku je izgradnja osnovne škole u Bijelom Polju, vrtića u Podgorici i Pljevljima, a nedavno su završeni radovi na vrtiću u Rožajama", navode iz UJR.

Zahvaljujući značajnim investicijama u razvoj sportske infrastrukture, Crne Gora će kako dodaju iz UJR, krajem naredne godine dobiti novi savremeni fudbalski stadion na Cetinju, uskoro tribinu na stadionu Sutjeske u Nikšiću, a privode se kraju i radovi na bazenu „Nikša Bućin“ u Kotoru.

"Nedavno je završena izgradnja Kuće maslina u Baru i transfer stanice sa reciklažnim dvorištem u Mojkovcu, u finalnoj fazi su radovi na Domu starih u Podgorici, napreduje adaptacija starih vojnih objekata za potrebe Doma za stare u Nikšiću, a u toku je realizacija desetine drugih projekata", saopštili su iz UJR.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.