Hrvatska: Spašena trudnica koja se nalazila s grupom migranata na Plješivici
Foto: MUP Hrvatske

Hrvatska: Spašena trudnica koja se nalazila s grupom migranata na Plješivici

Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske je saopštilo da je sa nepristupačnog terena na planini Plješivici, u blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom, u grupi od 15 osoba koje su nezakonito ušle u Hrvatsku, spašena i žena u poodmakloj trudnoći.

Policija je, nakon pretrage terena koji je prekriven snijegom, oko 14 sati pronašla grupu u kojoj se nalazilo dijete, trudnica i 13 muškaraca, koji su nezakonito prešli hrvatsku državnu granicu, naveli su iz MUP-a, izvještava Anadolija.

"U 13.30 sati Stanica granične policije Korenica primila je dojavu da se na području planine Plješivica nalazi više osoba, te da se među njima nalazi i ženska osoba u poodmakloj trudnoći. Policijski službenici Stanice granične policije Korenica i pripadnici Specijalne jedinice policije Split žurno su se uputili na mjesto događaja, a odmah je pozvana i Hitna medicinska pomoć. Pretragu terena policijski su službenici obavili pješice, jer je teren vrlo nepristupačan, a na planinskom masivu Plješivica još uvijek ima nekoliko desetaka centimetara snijega. Nešto prije 14 sati u snijegu su pronašli dijete, trudnu ženu i 13 muških osoba, a koji su nezakonito prešli državnu granicu", navodi MUP.

S obzirom na to da je trudnica bila u poodmakloj trudnoći, te da je bila u lošem fizičkom stanju, pripadnici Specijalne policije Split na rukama su je donijeli do službenog vozila i odmah krenuli put Gospića kako bi se što prije susreli sa kolima Hitne medicinske pomoći, koja su bila na putu. 

"Trudna žena je u 14.23 sati predata službenicima Hitne medicinske pomoći koji su je prevezli u Opšu bolnicu u Gospiću, dok se ostale osobe nalaze u prostorijama policije gdje je u toku utvrđivanje njihovog identiteta, te daljnje postupanje skladno nacionalnom i evropskom zakonodavstvu", navodi se u saopštenju hrvatskog MUP-a.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.