Francuska od početka godine razbila 224 mreže za krijumčarenje migranata
Ilustracija

Francuska od početka godine razbila 224 mreže za krijumčarenje migranata

Francuska je od početka godine razbila 224 mreže za krijumčarenje migranata, kazao je ministar unutrašnjih poslova te zemlje Žerald Darmanin.

On je, pozivajući se na podatke Europola, rekao da više od 90 odsto svih migranata koji dođu u Evropsku uniju (EU) koristi krijumčarsku mrežu.

Kako prenose mediji iz Francuske, navodeći da aktivnosti trgovine ljudima donose sedam milijardi eura, Darmanin je napomenuo da se novac kasnije koristi za finansiranje organizovanog kriminala, droge, a ponekad i terorističkih aktivnosti.

"Najnovija dešavanja na Lampeduzi, malom italijanskom ostrvu u Mediteranu, na koje su hiljade migranata nedavno stigle malim čamcima, podsjećaju na važnost kolektivne borbe protiv ovih krijumčara", napisao je Darmanin na društvenoj mreži X.

On je rekao da je njegova zemlja od početka ove godine otkrila ukupno 224 krijumčarske mreže, dodajući da je njih 19 bilo aktivno na prelazima Lamanša.

Darmanin je, govoreći o vladinom zakonu o migracijama, kazao da su predložili da se udvostruče kazne za krijumčare na 20 godina zatvora za vođe tih mreža.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.