Ista kriminalna grupa se sumnjiči za ubistvo Kruščića i ranjavanje Lakić: Evo šta je policija pronašla u štek stanovima(FOTO)(VIDEO)

Ubistvo vlasnika diskoteke "Bigl" Miodraga Kruščića i pokušaj ubistva novinarke "Vijesti" Olivere Lakić izvedeno je od strane iste kriminalne organizacije, koja se sumnjiči za oba krivična djela počinjena u Podgorci, saopšteno je danas na konferenciji policije.

Načelnik CB Podgorica Milovan Pavićević saopštio je da je Podgoričanin Mario Milošević ubio sugrađanina Miodraga Kruščića. 

"Tokom trajanja policijsko-tužilačke aktivnosti, policijski službenici su lišili slobode šest lica u Podgorici, jedno lice je lišeno slobode na teritoriji Kosova tokom međunaredne policijske saradnje i razmjene informacija između policija Crne Gore i Kosova, dok su dva lica kao članovi ove kriminalne grupe lišeni slobode danas, 19.02.2019. godine, u Podgorici i Cetinju.

Osnovano se sumnja da je lice F.B. (1990) organizovao kriminalnu grupu čiji su pripadnici M.M. (1981), G.R. (1985), D.V. (1983), L.B.  (1997), M.S.  (1985) iz Podgorice, F.K. (1989), M.R. (1991) i S.B. (1981) iz Cetinja, kao i druga za sada nepoznata lica koja su za cilj imala vršenje krivičnih djela, kriminalno udruživanje, teško ubistvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i teška tjelesna povreda", saopštio je Pavićević.

pretresipodgorica3

Pretresi Podgorica, foto: Uprava policije

Tokom izviđajnog postupka, utvrđeno je da je navedena kriminalna grupa na više lokacija u Podgorici iznajmljivanja stanove na tajnim lokacijama, u cilju pripremanja izvršenja teških krivičnih djela, skladištenja i čuvanja predmeta i sredstava koja su im  bila neophodna za kriminalno djelovanje i izvršavanje konkretnih krivičnih djela.

pretresipodgorica11

Pretresi Pogorica, foto: Uprava policije

U cilju rasvjetljavanja navedenih krivičnih djela i identifikacije njihovih izvršioca, policijski službenici su preduzimajući operativno taktičke i dokazne mjere i radnje, locirali i izvršili pretrese stanova na više lokacija u Podgorici i Cetinju, kojom prilikom je pronađena veća količina oružja i municije, eksploziva i eksplozivnih naprava, ručnih bombi i granata, taktičke, komunikacione kao i opreme za prerušavanje, specijalnog alata za otvaranje vozila i stanova. Takođe pronađena su i oduzeta vozila koja su korišćenja prije, za vrijeme i nakon izvršenja navedenih krivičnih djela.

"Pronađeni predmeti krivičnih djela po broju, namjeni i razornoj moći na najbolji način govore o organizovanosti i bezobzirnosti ove već sad procesuirane grupe lica, kao i o njihovim namjerama da svoj kriminalni naum sprovedu u djelo", saopšteno je.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.