Puno rasvetljavanje slučaja novinarke Lakić prioritet i mjere uspjeha institucija
Demos

Puno rasvetljavanje slučaja novinarke Lakić prioritet i mjere uspjeha institucija

Iz političke partije DEMOS podsjetili su da je van ratnog dejstva na ovim prostorima broj novinara koji su napadnuti i ubijeni veliki.

Ksenija Milović, potpredsjednica DEMOS-a ističe da broj pravnih razrešenja nije ni u približnoj mjeri zadovoljavajući.

"Novinarka Olivera Lakić je jedan od simbola slobodne riječi u Crnoj Gori u višedecenijskom mraku, čiji se kraj, nadamo se, nazire. Njen slučaj, zapravo mučki napad na novinarku Lakić je dobro poznat visokim međunarodnim adresama odakle se takođe traži potpuni rasplet cijelog slučaja", kaže Milović.

Ističe da su iz DEMOS-a apelovali na nadležne organe da hitno rasvijetle sve okolnosti na mogući atentat na novinarku Lakić.

"Kako bi time spriječili dalje širenje atmosfere zastrašivanja, straha i nekažnjivosti. Zločin koji se vrši nad Oliverom Lakić traje više godina, a u svijetlu demokratskih promjena u Crnoj Gori, logično bi bilo da hrabra novinarka dobije neophodnu zaštitu, a cijeli slučaj pravni epilog.

Pred mnogim iskušenjima nove crnogorske vlasti puno rasvetljavanje slučaja novinarke Lakić predstavlja ne samo jedan od prioriteta već i mjeru uspjeha nadležnih institucija", poručuje Milović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.