Kvitova na suđenju za napad: Osjetila sam nož pod grlom, posle sam vidjela krv
Petra Kvitova

Kvitova na suđenju za napad: Osjetila sam nož pod grlom, posle sam vidjela krv

Češka teniserka Petra Kvitova svjedočila je na suđenju u Brnu čovjeku koji je osumnjičen da je napao nožem u njenoj kući u Prostejovu.

Kvitova je napadnuta 20. decembra 2016. godine, a kasnije je operisala lijevu ruku i trebalo joj je više od pet mjeseci da se oporavi.

Njeno svjedočenje na suđenju je zatražio advokat osumnjičenog, 33-godišnjeg Radima Zondre. Teniserka nije bila u sudnici regionalnog suda u Brnu, svjedočila je putem video linka iz posebne prostorije kako bi izbjegla suočavanje sa osumnjičenim.

Iznoseći svoj iskaz, Kvitova je kazala da je otvorila vrata kada je Zondra pozvonio jer je očekivala doping kontrolu.

Osumnjičeni je, kako je navela, tvrdio da je došao da pogleda kotao.

Kvitova je kazala da je, kada su provjeravali toplu vodu u kupatilu, iznenada osjetila da joj otpozadi drži nož pod grlom.

Navela je da je rukama zgrabila nož i tada joj je oštrica povrijedila lijevu ruku. U jednom trenutku je, kako kaže, ležala na podu.

"Vrištala sam, bilo je krvi svuda", istakla je Kvitova.

Kada mu je ponudila novac, on je prihvatio 10.000 čeških kruna (440 dolara) i nakon toga je otišao.

Zonda se izjasnio da nije kriv, a ako bude osuđen suočava se sa kaznom zatvora od 12 godina.

Izvor: Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.