Suđenje Medenicama kasnilo zbog kvara na automobilu optuženog
Foto: RTCG, Arhiva

Suđenje Medenicama kasnilo zbog kvara na automobilu optuženog

U Višem sudu u Podgorici danas je, 11. put zaredom, odgođeno suđenje bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Crne Gore, Vesni Medenici, njenom sinu Milošu i ostalim, navodnim, pripadnicima kriminalne grupe koju je, sumnjaju u tužilaštvu, formirao.

Odgađanje je uslijedilo nakon što branilac jednog od optuženih, Marjana Bevenje, advokat Miroje Jovanović, saopštio primjedbu na sastav Vijeća suda, kojim predsjedava sutkinja Nada Rabrenović.

"Neke od sudija ovog vijeća nijesu poštovale odluke Ustavnog i Apelacionog suda, koje su donošene u korist mog branjenika, a koje su se ticale njegovog boravka u pritvoru. Zbog toga Bevenja ne očekuje pravično suđenje pred ovakvim vijećem", obrazložio je Jovanović.

Nakon petominutne pauze, sutkinja Rabrenović je kazala da Jovanovićevu primjedbu smatraju zahtjevom za izuzeće vijeća, zbog čega je ročište odgodila za sjutra, za kada je, ranije, zakazan nastavak suđenja.

Suđenje je, smatra jedan od branilaca Vesne Medenice, advokat Zdravko Begović, trebalo odložiti na neodređeno, dok se zahtjev za izuzeće vijeća ne razmotri.

Ročište, prije nego je odgođeno, jutros je počelo sa duže od pola sata zakašnjenja jer je jedan od optuženih obavijestio sud da ne može da stigne na vrijeme jer mu se pokvarilo auto.

Na optuženičkoj klupi se, osim Medenica i Bevenje, nalaze i policijski službenik Darko Lalović, Milorad Medenica, Bojan i Marko Popović, Marko Vučinić, Vojin Perunović, Petar Milutinović, Luka Bakoč, Milica Vlahović-Milosavljević, Vasilije Petrović, Ivana Kovačević, Radomir Raičević, Stevo Karanikić i Goran Jovanović.Optužnicom, koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo 17. oktobra 2022. godine, obuhvaćena je i firma “Kopad Company“ iz Nikšića.

Oni se, saopštio je ranije državni tužilac i portparol Specijalnog tužilaštva Vukas Radonjić, terete za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprečavanje dokazivanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.