Zbog optužbi da je ukrala kompjuter nastavnica podnijela prijavu protiv direktorice
OŠ "Štampar Makarije"

U Podgorici

Zbog optužbi da je ukrala kompjuter nastavnica podnijela prijavu protiv direktorice

Nastavnica tehničkog i informatike u OŠ „ Štampar Makarije” u Podgorici Mirjana Vidaković podnijela je krivičnu prijavu Osnovnom tužilaštvu protiv direktorice Milice Stanković zbog prekoračenja nadležnosti, uvreda, miješanja u njen način predavanja i optužbi da je otuđila školski računar.

Vidaković je za Dan kazala da je obavijestila Prosvjetnu inspekciju da joj je neko iz uprave izbrisao dokumenta, koja je koristila u radu sa učenicima i da neće dozvoliti uvrede na njen račun, u školi u kojoj je punih 24 godine.

Prema tvrdnjama njenih kolega, sukob između Stanković i nastavnice Vidaković izbio je u decembru, zbog miješanja direktorice u metode predavanja.

Sagovornici Dana iz te škole ističu da je Vidaković i jedan broj ostalih nastavnika ogorčen, jer im se dešavalo da direktorica ili članovi uprave upadaju nasred časova u kontrolu i na taj način vrše pritisak na zaposlene.

Direktorica Stanković je kazala za Dan da je pokrenula disciplinski postupak protiv Vidaković zbog teže povrede radnih obaveza i da uskoro očekuje određene sankcije. Stanković ističe da je Vidaković podnijela tužbu protiv nje zbog pokrenutog disciplinskog postupka.

Stanković navodi da ima dokaze da je nastavnica otuđila kompjuter iz škole, zbog čega je i policija reagovala.

Iz Ministarstva prosvjete Danu je saopšteno da uprava nadležna za slučaj u kojem su uključene nastavnica i direktorica.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.