Studentkinja lažirala diplomu, pa se fotografisala sa roditeljima
Pravni fakultet u Podgorici

Pravni fakultet podnio krivičnu prijavu protiv studentkinje

Studentkinja lažirala diplomu, pa se fotografisala sa roditeljima

Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore podnio je krivičnu prijavu protiv jedne studentkinje zato što je na društvenim mrežama objavila fotografije na kojima je, navodno, diplomirala, držeći lažnu diplomu sa falsifikovanim potpisom dekanice i rektora. Studentkinja, međutim, nije još završila taj fakultet, piše Pobjeda.

Pravni fakultet, kako prenosi Pobjeda, čeka reakciju policije i tužilaštva. Ispitaće da li je sporna diploma zloupotrijebljena.

Doznali su za ovaj slučaj kada je jedan zaposleni na Fakultetu uočio fotografije studentkinje na društvenim mrežama, što mu je bilo čudno, znajući da ona nije diplomirala. Prijavio je to rukovodstvu.

Na društvenim mrežama studentkinja je objavila slike sa roditeljima, držala je i cvijeće. Priložila je foto-zapis i iz jednog lokala kako proslavljaju. Istaknuta je “dobijena” diploma na kojoj su, sa pečatom potpisi dekanice prof. dr Anete Spaić i rektora Univerziteta Crne Gore prof. dr Vladimira Božovića.

Nakon što se izjasne nadležni o ovom slučaju, Pravni fakultet bi, prema nezvaničnim informacijama Pobjede, trebalo da pokrene disciplinski postupak.

Pobjedi je sagovornik upućen u ovaj slučaj kazao da uprava fakulteta još nije razgovarala sa studentkinjom, već da su je prvo prijavili policiji i tužilaštvu.

Kao jedan od razloga što su prvo kontaktirali sa policijom, a ne sa studentkinjom iz uprave navode to “što ih je uznemirio ovaj slučaj”.

Studentkinju će pozvati uskoro, a pretpostavljaju da je cijela lažirana ceremonija bila predstava za roditelje.

“Ovo se do sada nije dešavalo” rekao je, nezvanično, sagovornik Pobjedi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.