Uginulo oko 30 divljih konja sa Skadarskog jezera
Ilustracija

Zbog hladnoće i poplava

Uginulo oko 30 divljih konja sa Skadarskog jezera

Oko 30 divljih konja sa Skadarskog jezera uginulo je zbog posljedica poplava i hladnoće koja je zadesila tu oblast Crne Gore, potvrdilo je Portalu Analitika više izvora. Populacija divljih konja u okolini Skadarskog jezera je spala na svega dvadesetak grla.

Divlji konji na Skadarskom jezeru su bili svojevrsna turistička atrakcija. Njih oko 50, preživjeli su poplave iz 2010-2011. godine i povodnju iz 2015. godine, ali je za većinu njih smrtonosna bila poplava i hladnoća iz ove godine.

Portalu Analitika je kazano da će se leševi ovih plemenetih životinja ukloniti čim se voda povuče.

„Spasili su se samo oni koji su se popeli na Ponarsko brdo ili Šegrtnicu", kazali su mještani.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.