Haradinaj: Nismo pronašli zajednički jezik sa Srpskom listom o demarkaciji
Ramuš Haradinaj

Haradinaj: Nismo pronašli zajednički jezik sa Srpskom listom o demarkaciji

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio da nije pronađen zajednički jezik sa Srpskom listom oko podrške zakonu o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji.

On je pozvao nekadašnje članove Samoopredjeljenja koji su formirali posebnu poslaničku grupu da glasaju za demarkaciju granične linije Kosova i Crne Gore.

"Mi smo pregovarali sa Srpskom listom, do sada nismo našli zajednički jezik. Pozivam Visara (Imeria) i druge kolege da razmisle dokle smo došli. Ako u ovom trenutku ne shvatimo našu ulogu, ne znam kako ćemo se ponašati u daljim procesima", kazao je Haradinaj na konferenciji za novinare. 

Haradinaj je rekao da je nerazumna pozicija da se ne podrži demarkacija posle izjave predsjednika Kosova i Crne Gore i mogućnosti da se glasanjem za demarkaciju prekine blokada zemlje. 

On je rekao da su sada obezbijeđeni glasovi, ali da treba biti odgovoran i ozbiljan da se ne dogodi neuspjeh. 

"Zbog toga mi sa najvećom ozbiljnošću treba da obezbijedimo da na sjednici budemo svi prisutni. Izostanak jednog poslanika na sjednici u utorak je poruka da Kosovo ostaje izolovano", kazao je Haradinaj. 

Prije dva dana 12 poslanika Samoopredjeljenja zatražilo je od predsjedništva Skupštine Kosova formiranje nove poslaničke grupe na čijem će čelu biti Dardan Sejdiu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.