Seat predstavio novi Leon SportsCoupe
Seat

Sajam u Ženevi

Seat predstavio novi Leon SportsCoupe

Seat je ne ženevskom auto-salonu predstavio kupe verzije novog Leona. Osim jednog para vrata manje, i razlika u dizajnu karoserije, Sports Coupe ima i kraće međuosovinsko rastojanje u odnosu na standardni hečbek sa 5 vrata.

Poput većine sličnih modela, Leon Sports Coupe od maske hladnjaka do A stubova izgleda identično petovratnoj verziji. Nakon toga automobil mijenja karakter – centralni nosači krova pomjereni su unazad, a vrata vozača i suvozača su šira nego kod hečbeka.

Silueta zadnjeg dijela automobila dodatno je zakošena, a međuosovinsko rastojanje skraćeno je za 35 mm. Automobil je dugačak 4,23 m, a kapacitet prtljažnika isti je kao kod regularnog modela sa 5 vrata i iznosi 380 litara.

U ponudi će se naći turbo-punjene benzinske i dizel jedinice sa direktnim ubrizgavanjem. Najslabiju benzinsku varijantu pokretaće 1.2 litarski TSI sa 105 ks, a za njim slijede 1.4 litarski TSI sa 140 i 1.8 litarski TSI sa 180 ks.

Što se dizelaša tiče, najekonomičniji će biti 1.6 litarski TDI sa 105 ks koji je opremljen stop/start sistemom i tehnologijom za regeneraciju energije kočenja. Za one koji žele snažniju dizel varijantu, na raspolaganju je i 2.0 TDI sa 150 ks.

 

(Izvor: Tehnologija.me)