Ruskim zvaničnicima zabranjuju Gmail, Skype,VIber?
ilustracija

Planirano korišćenje samo ruskih aplikacija

Ruskim zvaničnicima zabranjuju Gmail, Skype,VIber?

Rusko Ministarstvo za ekonomski razvoj predložilo je da se državnim i vojnim zvaničnicima u toj zemlji zabrani korišćenje aplikacija za pametne telefone koje su napravili stranci, piše danas "Komersant".

Predlog je već poslat ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu, prenosi TAS S pisanje ruskog lista.

Zabrana korišćenja mogla bi da se odnosi na Gmail i popularne aplikacije za razmjenu poruka Whatsapp, Viber, Skype i Telegram.

"Za poslovne kontakte planirano je korišćenje samo ruskih aplikacija za razmjenu poruka. Ove pozicije su koordinisane sa Ministarstvom za telekomunikacije i masovne komunikacije, Ministarstvom industrije i trgovine i Institutom za razvoj intereneta", kazala je ruskom dnevniku predstavnica Ministarstva za ekonomski razvoj Elena Laškina.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.