Sofisticirani napad: Fejsbuk opet hakovan
facebook

Upad u mrežu može da donese nagrade vrijedne hiljade dolara

Sofisticirani napad: Fejsbuk opet hakovan

Pod Fejsbukovim “White Hat” programom, svako ko pronađe način da upadne u mrežu ovog sajta može da dobije nagrade vrijedne hiljade dolara.

Fejsbuk je objavio da su hakeri pripremili “sofisticirani napad”, ali da nisu našli dokaze da su korisnici kompromitovani na bilo koji način.

Navodno se upad dogodio kada su zaposleni u Fejsbuku posjetili nesiguran sajt prošlog mjeseca, što je dovelo do toga se “maliciozni” softver instalira na njihove laptopove. Iz kompanije kažu da su popravili inficirane mašine i obavijestili nadležne koji će sprovesti istragu.

Zna se da Fejsbuk nije jedina kompanija koja je ciljano napadnuta na ovaj način, ali je jedna od prvih koja je to otkrila i čiji timovi sarađuju sa drugim kompanijama koje su napadnute, sve sa ciljem saznavanja svih detalja o pomenutom napadu.

- Kao jedna od prvih kompanija koja je otkrila ovaj maliciozni softver, odmah smo preduzeli bitne korake kako bismo podijelili detalje koje smo saznali o infiltraciji u druge kompanije i entitete koji su takođe inficirani – napisali su iz Fejsbuka na svom sigurnosnom blogu.

Pod Fejsbukovim “White Hat” programom, svako ko pronađe način da upadne u mrežu ovog sajta može da dobije nagrade vrijedne hiljade dolara. Pored novca kao nagrade, iz Fejsbuka obećavaju da neće uključivati policiju u cijelu priču.

 

Izvor (Nezavisne novine)