Njemačka: Velike racije u tri pokrajine, opet zbog desničara iz Reichsburgera
Foto: Arhiva

Njemačka: Velike racije u tri pokrajine, opet zbog desničara iz Reichsburgera

Više od 700 policajaca sprovelo je danas racije u tri njemačke savezne pokrajine zbog moguće veze sa dvije osobe iz krajnje desničarske grupe "Građani Rajha" (Reichsbuerger), koja je planirala da zbaci vladu, saopštilo je federalno tužilaštvo.

Policajci su pretražili sedam objekata i tri imanja u Baden-Virtembergu, Saksoniji i Šlezvig-Holštajnu.

U policijskoj akciji učestvuju službenici Federalne kancelarije kriminalističke policije, Federalne policije i nekoliko odjeljenja državne policije, kao i specijalci Službe za uklanjanje eksplozivnih naprava.

Policija je kao dvoje osumnjičenih navela 73-godišnjeg muškarca i 63-godišnju ženu.

Tužioci sumanjaju da su osumnjičeni pomagali grupi da pronalaze nove članove, a takođe su tražili i da se pretraže moguća skladišta oružja koje je posjedovao osumnjičeni, a koja su bila planirana za grupu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.