Njemački neurolog otkrio dio mozga iz kojeg vreba zlo
Ilustracija

U kom grmu leži zec?

Njemački neurolog otkrio dio mozga iz kojeg vreba zlo

Njemački neurolog, tvrdi kako je u središnjem dijelu mozga smješten 'sloj' odgovoran za zlo ponašanje kod pojedinaca

Dr. Gerhard Roth, njemački neurolog, tvrdi kako je u središnjem dijelu mozga smješten 'sloj' odgovoran za zlo ponašanje kod pojedinaca, a na rendgenskim snimcima se pojavljuje kao tamna masa. To je otkrio istražujući nasilne kriminalce za njemačku vladu, piše Daily Mail.

'Tim smo ljudima pokazivali kratke filmove i mjerili njihove moždane talase. Kad god bi se pojavile brutalne scene subjekti nisu pokazivali nikakve emocije. U dijelovima mozga odgovornima za saosjećanje i tugu ništa se nije događalo', rekao je dr. Roth. 'Kada pogledate snimke mozga okorjelih kriminalaca, gotovo uvijek ćete pronaći nekakvu manu u donjem dijelu čeonog režnja', zaključak je do kojeg je došao ovaj njemački neurolog.

Dr. Roth tvrdi kako ne postoje dva ista kriminalca, stoga ih je podijelio u tri različite grupe. U prvu grupu uvrstio je psihički zdrave osobe koje su odrasle u okruženju u kojem su naučili da je 'krađa, ubistvo i premlaćivanje u redu'.

U drugu grupu svrstani su mentalno poremećene osobe koje svijet doživljavaju kao prijetnju. 'Jedan pogrešan pogled ili pogrešan pokret i ta se osoba može pretvoriti u ubicuu', kaže dr. Roth.

Treći tip kriminalaca su čiste psihopate u koju je Roth smjestio Adolfa Hitlera i Josifa Staljina.

 

(Izvor:dnevnik.hr)