Kombinezon je u modi: Izbjegnite greške!
Ilustracija

Savjeti za modernu ženu

Kombinezon je u modi: Izbjegnite greške!

Moda nam je na velika vrata donijela kombinezon koji je veoma zahvalan odjevni predmet, ali greške koje pravimo prilikom njegovog nošenja su često katastrofalne.

Kombinezon može da izgleda odlično, ali velika je šansa da će vam vizuelno skratiti noge, povećati zadnjicu i ličiti na pidžamu. Evo nekoliko ideja koje će ovaj komad učiniti praktičnim i superseksi.

Zaboravite disko

Vjerovatno ste već vidjeli kako su ovi komadi izgledali osamdesetih, kada je postojala direktna veza između nijansi koje nabacite na sebe i toga koliko ste kul. Danas važe drugačija pravila. Šarene kombinezone nosite uz jednobojni kardigan, a jednobojne osvježite detaljima u boji.

Uparite ga s jaknom

Ukoliko nikada do sada niste nosili kombinezon, nosite ga ispod jakne ili blejzera jer će tako djelovati elegantnije. Tonovi jakne i kombinezona trebalo bi da budu slični.

Noću uz štikle, danju uz ravne patike

Za večernji izlazak ga spojite s elegantnim cipelama s štiklom i decentnom pismo torbicom, za radni dan na poslu uz ravne patike i praktičnu torbu. Kombinezon zimi možete nositi i uz kožnu jaknu, kariranu košulju i cipele s platformom ili preko njega prebacite predimenzionirani karirani kaput.

Obratite pažnju na proporcije

Ukoliko imate fenomenalne noge, ali ne baš tako zategnut stomak, izaberite kombinezon koji u gornjem dijelu liči na ležernu bluzu ili top, a u donjem dijelu je uzak. Za kombinaciju zategnutih ruku i veće zadnjice, nabacite model na kojem su nogavice šire. Tri četvrt modeli dobro stoje samo dugonogim ženama.

 

(Izvor: 24sata.rs)