Jovanović: Uputiću zvaničan poziv PES-u za konstruktivan dogovor o uspostavljanju vlasti
NIKOLA JOVANOVIĆ/ - USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Jovanović: Uputiću zvaničan poziv PES-u za konstruktivan dogovor o uspostavljanju vlasti

- Izjavu poslanice PES-a gopođe Nađe Laković koja je saopštila da će ova partija biti konstruktivan činilac vlasti u Budvi doživljavam pozitivno zbog čega ću u narednim danima uputiti zvaničan poziv za konstruktivan razgovor u pravcu dogovaranja o uspostavljanju vlasti - saopštio je Nikola Jovanović.

Predsjednik Skupštine opštine Budva i nosilac liste „Budva naš grad“ smatra da će u toku razgovora razriješiti i eventualne dileme da li su baš sve partije koje čine opozicione subjekte na državnom nivou nepoželjan ili poželjan partner ako se uzme u obzir da sa pojedinima, kao što je URA,  već vrše vlast u Glavnom gradu u kojem i sam PES poziva na očuvanje te iste vlasti.

- Ne sumnjam da kao ozbiljan politički subjekt PES ima svoj samostalni pravac političkog djelovanja u kojem je temelj poštovanje volje građana iskazane na izborima i borba protiv kriminala koja mora da bude prioritet bez obzira gdje se ista odvija - istakao je Jovanović.

Zbog činjenice da Budva kao metropola turizma generiše 50 odsto ukupnog turističkog prometa i prihoda u državni budžet, odgovornost političkih činilaca, kako je naglasio, je formiranje vlasti u što kraćem zakonskom roku na osnovu izborne volje građana Budve kao nosioca suvereniteta. 

- U tom smislu posebnu odgovornost ima PES kao partija koja dominantno upravlja državnim institucijama i zato vjerujem i ne sumnjam da će prihvatiti poziv za dogovor jer odgovornim ljudima koji donose odluke su bitniji građani od bilo čega drugoga - zaključuje se u saopštenju Jovanovića.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.