Podočnjaci su opet u modi: Preskočite korektor za oči ukoliko želite francusku ljepotu
Foto: Profimedia

Podočnjaci su opet u modi: Preskočite korektor za oči ukoliko želite francusku ljepotu

Na Pariskoj nedelji mode dozvoljeno je da podočnjaci zablistaju. "Ja sam za francusku ljepotu – mislim da postoji određena seksipilnost u isticanju tih prelijepih tonova oko vaših očiju“, rekla je šminkerka Hannah Murray koja je šminkala modele za Chloe reviju. Pogled Amber Valette ostavila je ''golim'': bez maskare, bez uvijenih trepavica, bez olovke za obrve i bez teškog korektora. "Previše korektora menja oblik vašeg lica – gubi dimenziju“, kaže ona.

Isticanje podočnjaka je manir koji se provlačio tokom čitave nedelje mode na revijama Loewe, Meryll Rogge, Anne Isabella, pa čak i kod Diora gdje je šminker Peter Philips takođe preskočio korektor za podočnjake kako bi podržao ideju Marie Grazie Chiuri da predstavi budućnost u kojoj žene upravljaju svijetom - i kreiraju sopstvena pravila ljepote.

Hannah Murray je to nazvala "sirovom, čvrstom, snažnom“ šminkom za Chloe.

"Moraju da izgledaju kul“, rekla je.

U bekstejdžu Serres du Parc Andre Citroen (ogroman staklenik ispunjen zemljom i sunčevom svjetlošću), sve je počelo sa Tata Harper tretmanima za lice, gdje je prozirna Restorative Eye Creme zamijenila tešku pokrivenost.

"Moj cilj je bio da istaknem prirodnu ljepotu modela“, objasnila je Harperova, "za mene je zdrava koža najbolja šminka”. Murrayova podržava to mišljenje.

"Postoje načini da osvježite i oživite lice pomoću proizvoda za njegu kože – bez potrebe da izbrišete bilo šta”. Umjetnica rođena u Velikoj Britaniji nedavno se preselila u Pariz i kaže da voli "da vidi francusku ljepotu oko sebe sve vrijeme, fascinirana tom lakoćom i neopterećenošću“.

Čak i kada ste umorne, koristite korektor minimalno.

"Podočnjaci su moj fin način da dam društvu znak da me tog dana ostavi na miru”  kaže kroz smijeh francuska manekenka Helene Diap koja ističe da uvjek voli da izgleda prirodno. 

"Koristite sve što želite da izrazite kako se osjećate – ako se osjećate neraspoloženo ili želite da izgledate snažno“, kaže ona, "u svakom slučaju, ne morate da budete savršeni kako vam društvo namijeće”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.