Učešće na ZOI kao lijep san
Bojan Kosić

Olimpijac Bojan Kosić

Učešće na ZOI kao lijep san

Bojan Kosić je prvi sportista koji je predstavljao Crnu Goru na Zimskim olimpijskim igrama, bilo je to prije četiri godine u Vankuveru, kada je nastupao u slalomu i veleslalomu.

ZOI se ove godine održavaju u Sočiju, a Kosić će tokom takmičenja komentarisati rezultate naših i ostalih sportista,prenosi portal Vijesti.

Ovo je i njegov prvi komentar pred ZOI čije je zvanično otvaranje zakazano za petak:

"Bio sam srećan i ponosan što sam učestvovao na ZOI, sve je bilo kao lijep san. Ali, imao sam i veliku obavezu. Znao sam da je Crna Gora uz mene i da moram ostvariti rezultat, to se očekivalo.Teško je bilo startovati, znati da su u trci najbolji skijaši svijeta, biti svjestan da svojoj zemlji moram ostvariti plasman, a opet da to bude dobar rezultat. Sa velikim teretom sam završio obje discipline, u slalomu sam bio 40. a startovao sam kao 79, a u veleslalomu 61. nakon što sam krenuo kao sa 88. pozicije. Želio sam više, ali sam bio zadovoljan rezultatom.

Našim sportistima, Ivani Bulatović i Tariku Hadžiću, želim sreću u Sočiju, oni su takođe mladi takmičari. Trenirali smo najviše što smo mogli u našim uslovima. Kakav god njihov rezultat bude znam da će dati sve od sebe i da je njihova želja jaka", ističe Kosić.