Kosić: Kupovinu Tarikove opreme pomogao Skijaški savez
Tarik Hadžić

Demantovao medijske navode

Kosić: Kupovinu Tarikove opreme pomogao Skijaški savez

Selektor Skijaškog saveza Crne Gore Rajko Kosić demantovao je medijske navode da crnogorskom skijašu Tariku Hadžiću niko nije pomogao prilikom kupovine opreme za ZOI u Sočiju, prenosi Portal Analitika.

Kosić je pojasnio da je troškove kupovine potrebne opreme, do odlaska u Soči, finansirao Skijaški savez Crne Gore.

- Troškove kupovine opreme do odlaska u Soči, finansirao je Skijački savez Crne Gore, s tim što je Tarik već imao svoju opremu sa kojom se pripremao za ZOI. Znači, sem cipela i skija, oprema koju Tarik ima u Sočiju je nova. Sve ostale troškove boravka snosi Crnogorski olimpijski komitet - kazao je Kosić.

Kosić je rekao da je naša ekipa doputovala sinoć u Soči i da je danas u planu slobodno skijanje.

- Sinoć smo se smjestili. Danas naše reprezentativce očekuje slobodno skijanje i provjeravanje uslova na stazi, da bi već sjutra krenuli sa pripremama. Moram priznati da je 90 odsto ljudi koje smo sreli do sada kazalo da imamo najljepšu opremu - kazao je Kosić.

Prva ceremonija koja u Sočiju sjutra čeka naše predstavnike Tarika Hadžića i Ivanu Bulatović je ceremonija podizanja državne zastave. Na ceremoniji otvaranja Igara, čast da nosi državnu zastavu imaće skijaš Tarik Hadžić. Što se tiče rasporeda takmičenja, 18. februara se održava veleslalom za žene, dan kasnije je na programu ista disciplina za muškarce, a 21. i 22. februara je slalom u obje konkurencije.