Torp u bolnici zbog depresije
Torp

Problem sa alkoholom

Torp u bolnici zbog depresije

Jedan od najboljih svjetskih plivača svih vremena Ian Torp primljen je u bolnicu, u Sidneju, zbog problema sa depresijiom i alkoholom.

Srbija u okviru prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa dočekuje Švajcarsku, a taj meč igraće se od petka do nedelje u Novom Sadu. 

Švajcarci su u Srbiju stigli u najjačem sastavu, pošto ih predvode Rodžer Federer i Stanislas Vavrinka, dok naš tim ne može da računa na Đokovića, Janka Tipsarevića zbog povrede i Viktora Troickog, koji je i dalje suspendovan. 

“Odluku o izostanku iz prvog kola takmičenja doneo sam posle ozbiljnih i detaljnih konsultacija sa svojim timom. Uveren sam da je ona najispravnija moguća. Takođe, uveren sam i da je za budućnost našeg tenisa veoma važno da mlađi teniseri u ovoj sezoni dobiju priliku i stiču iskustvo u igri protiv reprezentacije kakva je Švajcarska. Uz njih ću biti svim srcem”, rekao je Đoković. 

Đoković istakao je da je nebrojeno puta bio uz Dejvis kup reprezentaciju i igrao za Srbiju. 

“Godine igranja za Dejvis kup reprezentaciju moje zemlje predstavljaju najdraže trenutke koje sam doživeo u profesionalnoj karijeri. Uvek sam davao sve od sebe i ponosan sam na sve što smo moji drugovi i ja postigli. Postali smo svetski šampioni 2010. godine posle pobede nad Francuskom u Beogradu, a igrali smo još jedno finale, prošle godine protiv Češke. Bilo je i drugih značajnih i velikih mečeva”, naglasio je Đoković. 

Drugi reket sveta takođe je poželeo svojim veliki rivalima Federeru i Vavrinki lep boravak u Srbiji.

 “Rodžeru i Stanislasu želim da dožive Srbiju onakvom kakva jeste, lepom i otvorenom zemljom i da se iznenade snagom i talentom naših mladih tenisera”, istakao je srpski teniser. 

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović prethodno je rekao da Novak nije u timu zato što mu je prioritet da se vrati na prvo mesto ATP liste. 

Za Srbiju će u predstojećem duelu sa Švajcarskom igrati Dušan Lajović, Ilija Bozoljac, Filip Krajinović i Nenad Zimonjić. Meč u petak od 14 časova otvaraju Bozoljac i Federer.

RTCG