Evropski savez: Nepostupanje države u slučaju elementarnih nepogoda u Šavniku odražava krah sistema
Evropski savez

Evropski savez: Nepostupanje države u slučaju elementarnih nepogoda u Šavniku odražava krah sistema

Nepostupanje državnih organa u slučaju nepogoda koje su zadesile Šavnik predstavlja ne samo nebrigu, nemar i ravnodušnost, već i odražava stanje sunovrata u kojem se cjelokupan državni sistem trenutno nalazi.

Iz Evropskog saveza poručuju da je odnos Vlade Crne Gore prema Šavniku i njegovim građankama i građanima nakon elementarne nepogode koja ih je pogodila teško opisati, a ostati pristojan.

"Kažnjaviti jedan grad samo zato što je opozicioni i očigledno ignorisati posljedice nevremena i kritičnu situaciju sa odsječenim mještanima i turistima, kao i potrebu za hitnim pružanjem pomoći, mogu samo visoki državni funkcioneri koji svoju ulogu ne povezuju sa odgovornošću. Nećemo biti grublji i pominjati ljudskost", navodi se u saopštenju Evropskog saveza.

Ističu da "ministar Šaranović koji voli da snima propagande materijale, oblači uniforme po lijepom i sigurnom vremenu i glumi šefa FBI, mogao je sada kada je to zaista potrebno, u istom kombinezonu u kojem je ispratio spasilačke ekipe za BiH, produžiti za Šavnik".

Ne pada mu kako navode na pamet to, tamo je suviše mokro, hladno i neugodno, nije on zbog toga ministar unutrašnjih poslova.

U prvi plan ističe istura načelnika Direkcije za civilnu zaštitu, da tragikomično konstatuje kako su zadovoljni reakcijom lokalne samouprave.

"Ministar Krapović je Šavnik vjerovatno privremeno prekrižio kao grad u Crnoj Gori kakvu on zamišlja, jer mu se ne uklapa u njegov sistem vrijednosti, pa neka se Šavničani muče sami kada ne biraju Demokrate da im upravljaju gradom.

A za premijera Spajića ne moramo ni pitati – nema ništa kripto u slanju mehanizacije i ljudstva kako bi se hitno pomoglo opozicionom Šavniku da bi Vlada donijela takvu odluku. Posljedice elementarne nepogode u jednom crnogorskom gradu nije tema ni za hitne telefonske sjednice njegove Vlade, koje su mu inače uobičajene", zaključuje se u saopštenju Evropskog saveza.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.