Filipović: Na 212 birališta u Podgorici glasaće 145.724 birača

Filipović: Na 212 birališta u Podgorici glasaće 145.724 birača

Biračka mjesta za vanredne lokalne izbore u Podgorici koji su zakazani za nedjelju, 29. septembra biće otvorena u sedam, a zatvaraju se u 20 sati. Pravo glasa u Podgorici ima 145.724 birača koji će glasati na 212 biračkih mjesta.

Kako je kazao Vladimir Filipović, predsjednik Izborne komisije Glavnog grada, u toku su poslednje pripreme za opremanje biračkih mjesta, kako bi bila spremna za nedjelju.

– Glasanje počinje u sedam časova i trajaće do 20 sati kada se zatvaraju biračka mjesta. Svi predsjednici biračkih odbora su preuzeli birački materija. Sa svim partijama smo do sada imali odličnu komunikaciju i nadamo se da će se ona nastaviti. Svi građani koji uvide neku nepravilnost ili bilo koji drugi problem ili nedostatak na biračkom mjestu mogu prijaviti na broj Izborne komisije 020-261-053. Što se tiče obavještenja gdje ko ostvaruje biračko pravo koja su dijeljena od strane MUP-a, ukoliko ih birači nijesu dobili ili nijesu informisani gdje glasaju, to mogu potražiti na sajtu biraci.me gdje unosom broja lične karte ili pasoša mogu vidjeti na kom biračkom mjestu glasaju - rekao je Filipović.

On ističe da je odštampano 145.724 glasačka listića.

– Glasački listići štampani su u štampariji firme Merkator u Bijelom Polju. Štampano je 145.724 koliko prema zaključenom spisku ima pravo glasa i plus tri procenta od te brojke rezervnih glasačkih listića - kaže Filipović.

Filipović kaže da se preliminarni rezultati mogu očekivati u roku od 12 sati od dostavljanja zapisnika sa svih biračkih mjesta. On navodi da je na biračkim mjestima na 50 metara udaljenosti od njega zabranjeno bilo kakvo isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala.

– Glasanje putem pisma se može ostvariti podnošenjem zahtjeva do 13 časova na biračkom mjestu gdje ta osoba usljed bolesti ili drugih problema ne može ostvariti svoje biračko pravo na biračkom mjestu - navodi Filipović.

Izvor:DAN

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.