APEL ZA POMOĆ: Budimo uz malog Jovana, koji se bori sa rijetkom i teškom dijagnozom
BOLNICA, ILUSTRACIJA/ - FOTO: UNSPLASH

APEL ZA POMOĆ: Budimo uz malog Jovana, koji se bori sa rijetkom i teškom dijagnozom

Emir Bašić uputio je redakciji portala Dan apel putem mejla za pomoć za dječaka Jovana koji se broi sa rijetkom i teškom dijagnozom LEUKONCEPHALOPATIJA A81.

Njegovo obraćanje objavljujemo integralno:

(Uz mejl je dostavljena medicinska odkumentacija i fotografije dječaka za kojeg se traži pomoć).

"Molimo sve ljude koji imaju srce da stanu uz Jovana i njegovu mamu Danku!

Jovan je prelijepi dječak koji je prije par godina imao djetinjstvo kao svako drugo zdravo dijete, sve se naglo mijenja njegovom rapidnom progresivnom dijagnozom LEUKONCEPHALOPATIJA A81, koja uništava njegov mozak i centralni nervni sistem. Niste čuli za to i ne znate nikoga sa tom dijagnozom sigurno, jer je to stanje koje pogađa 1 od milion, a od djece, jos nije nađen takav slučaj, već 6 godina, koliko se mali Jovan bori. Lijepi Jovan je trenutno potpuni invalid, potpuno zavisi od svoje majke koja je svoj život i svoje postojanje usmjerila na njegu maloga Jovana. Jovan jedino može čuti svoju majku i razumije. Ne vidi i ne može ništa sam uraditi. On je svjestan svoje patnje, on osjeća bol i on čuje kada doktori dođu u njegovu sobu da kažu da još ne može kući, jer se njegovo stanje, opet, pogoršalo. A mali Jovan daje svu svoju snagu u ovu borbu koju želi da pobijedi!

Svi smo dužni, kao pojedinci, po moralnim načelima po kojima smo rođeni da se ne oglušimo na ovu priču, da ne okrećemo glavu, da se ne zgražavamo i samo nastavimo dalje sa svojim životima u kojima su nam djeca zdrava, u kojima smo mi zdravi i nista nam ne fali. Moramo misliti na one kojima sve ovo fali, koji ne znaju da li je svanulo ili sunce zalazi. Jer oni žive u potpunom mraku i životnoj agoniji. 

POMOZIMO

Ova majka, kada ima priliku da svoje dijete odvede kući iz bolnice, živi u neuslovnoj staroj kući, kojoj je prijeko potrebna adaptacija. 

TRAZI SE POMOĆ U GRAĐEVINSKOM MATERIJALU I MAJSTORIMA

Ova majka nema vremena da spava, ova majka ne zna kada je vrijeme da jede, od konstantne brige za svoje dijete

TRAZI SE FINANSIJSKA POMOĆ

jer se od 500 e koje prima njena porodica ne može živjeti ni gdje su svi zdravi, a ne u slučaju gdje pola primanja ide na lijekove i skrb za malog Jovana.

Ovaj dječak koristi 5 aparata na struju

TRAŽI SE POMOĆ --- SISTEM ZA NOĆNO HRANJENJE I  ENTERALNA PUMPA 

preko kojih se mali Jovan hrani 24 h.

sistemi su potrošni materijal koji se mijenja na dnevnoj bazi, svaki košta 15 eura/dnevno

ZEPTER BIOPTRON MEDALL + PODNI STALAK PAG-960-SET/ aparat za svjetlosnu terapiju za zatvaranje rana 

U zadnje vrijeme se situacija komplikuje dekubitus random koja je promjera većeg od 15 cm,

rana se ne smije hirurški obraditi jer dijete ne smije pod anesteziju. 

Trenutna jedina terapija je tretiranje rane. Majka je prije 7 dana puštena na kućno liječenje nakon dugog boravka po bolnicama. Majka nema sredstava da bi kupovala svakodnevnu terapiju za tretiranje rane. 

U prilogu vam dostavljam njegovu noviju medicinsku dokumentaciju.

Rana se širi, prijeti da zahvati citavu nogu. U prilogu vam saljem i sliku rane, oprez, jako je potresno. 

Zdravstveni sistem ne plaća ništa od ovoga, majka mora da kupuje sama, sve što kupi joj traje jedan dan jer se rana previja 5 puta dnevno! Od doktora ima pomoć jednom sedmično kada doktor jednom pregleda i previje ranu. 

MOLIM VAS ZA POMOĆ, OD ŽIVOTNE JE VAŽNOSTI!

Navodim iz priložene dokumentacije šta je doktor Duško Marković, plastični rekonstruktivni i estetski hirurg preporučio

Povidon jod, antibiotska krema ili prah, dermazin, hipertoni NaCL, gaza, hidrantne kreme, jači antiseptički preparati, obloge za ubrzanje epitalizacije, SuprasorbAg+A ili slicno, Srebrne gaze, obloge- alginatne, hidlokloridne i sl. 

POSTANITE JUNACI SVOJOM DONACIJOM!

BESKRAJNO SMO ZAHVALNI NA SVAKOJ DONACIJI, NI JEDNA NIJE MANJE VRIJEDNA, SVAKI EURO, SVAKI MATERIJAL, BILO KOJI VID POMOĆI JE VELIK!

Kontakt za organizovanje humanitarne akcije 

067-318-311 Emir

Kontakt majke

Danka Dašić,

00382/67-555-858

sve uplate se mogu izvršiti na ime

Jovan Dašić, 

u Prva banka Crne Gore, 

na broj žiro računa 

535 1900 1000 128 5092

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.