Spajić: Sramno da se država odriče svoje djece, novi državljani neće imati pravo glasa 10 godina

Spajić: Sramno da se država odriče svoje djece, novi državljani neće imati pravo glasa 10 godina

Premijer Milojko Spajić kazao je da kroz izmjene Zakona o državljanstvu neće biti omogućeno novim državljanima Crne Gore da glasaju u narednih 10 godina.

“Mnoge patriote u Crnoj Gori su zabrinute hoće li preko noći doći novih 700.000 ljudi. Neće biti načina da, kroz izmjene Zakona o državljanstvu, bilo ko dobije pravo glasa u narednih 10 godina. Osim toga, dodatan uslov je da u tih 10 godina svake godine ima 180 dana boravka i za te dane plaćene poreze i doprinese, odnosno da je živio i radio u Crnoj Gori. Dakle, moraće da plaća poreze u Crnoj Gori, moraće da ima adresu stanovanja u Crnoj Gori i prebivalište. Tek tada bi dobio pravo glasa”, rekao je Spajić na konferenciji zanovinare u Vladi. 

Sramno je da se država odriče svoje djece, rekao je premijer. 

Takvih slučajeva je mislim na stotine hiljada, dodao je. 

“Sramota je da moje dijete ima francusko državljanstvo, a nema crnogorsko. Moji ujaci koji žive u inostranstvu, a rođeni su ovdje imaju isti problem. Ne postoji država na svijetu koja se lakše odriče svoje djece nego Crna Gora. Prema mom mišljenju, to je neviđena sramota”, kazao je on.

Odgovarajući na pitanje o rekonstrukciji Vlade i kada se očekuje, on je ponovo uputio na koalicioni sporazum.

“Pročitajte sporazum, ako vam odmah nije jasno, biće vam jasno poslije sedmog čitanja”, poručio je Spajić. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.