Bjekstvo osuđenika iz Zabele: Jedan spriječen u pokušaju, za drugim se traga

Bjekstvo osuđenika iz Zabele: Jedan spriječen u pokušaju, za drugim se traga

Dva osuđenika pokušala su u srijedu da pobjegnu iz Kazneno-popravnog zavoda Požarevac - Zabela. Jedan od njih je spriječen u toj namjeri, a za drugim se intenzivno traga, rečeno je za N1 iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Kako navode iz Uprave, osuđenici su iskoristili momenat da napuste pogon u trenutku kada su se za povratak spremali svi radno angažovani osuđenici u paviljone u kojima su smješteni.

„Komandir iz karaule je odmah uočio osuđenike i ispalio hice upozorenja u njihovom smjeru, što je jednog od njih odvratilo od bjekstva“, navode.

Za drugim osuđenikom, koji služi kaznu od pet godina za tešku krađu, intenzivno se traga.

„Uprava za izvršenje krivičnih sankcija je odmah uputila vanredni nadzor na teren kako bismo ustanovili sve okolnosti. Svi oni za koje se ustanovi da nisu ispoštovali jasne procedure u radu prilikom obavljanja svojih dužnosti će biti najstrože sankcionisani. Ono što je najvažnije jeste da život i bezbednost drugih osuđenika i zaposlenih nisu bili dovedeni u pitanje nijednog trenutka“, navode iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija za N1.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.