Tramp i Zelenski: I najgori dogovor bio bi bolji od onoga što imamo sada

Tramp i Zelenski: I najgori dogovor bio bi bolji od onoga što imamo sada

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski sastao se danas u Njujorku sa republikanskim kandidatom za predsjednika SAD Donaldom Trampom.

Dugoočekivani sastanak došao je u trenutku pojačane tenzije između njih dvojice zbog razmimoilaženja oko ameriške podrške Ukrajini u ratu sa Rusijom, prenose agencije.

Nakon što su zajedno stigli u konferencijsku salu, Donald Tramp je rekao da je „činjenica da smo danas zajedno veoma dobar znak“.

Susret je bio u Trampovom tornju u Njujorku, dan nakon što se potpredsjednica Kamala Haris, Trampova demokratska protivnica na predsjedničkim izborima, sastala sa ukrajinskim liderom i pružila mu podršku.

Bliži se dan izbora, a Tramp i Harisova zauzimaju različite stavove o podršci Ukrajini u trećoj godini njenog rata sa Rusijom.

Tramp je insistirao na tome da SAD treba da „izađu“ i prekinu svoje miješanje u rat u Ukrajini.

Današnji sastanak umalo nije otkazan, uprkos tome što je kancelarija Volodimira Zelenskog saopštila da je nešto ipak planirano tokom posjete ukrajinskog lidera Generalnoj skupštini UN.

U intervjuu za Njujorker koji je objavljen ranije ove nedjelje, Zelenski je implicirao da Tramp ne razumije sukob. On je rekao da je Trampov potpredsjednik Džej Di Vens „previše radikalan“ i da se u suštini zalagao da Ukrajina „prinese žrtvu“ tako što bi se „odrekla svojih teritorija“.

Tramp je u srijedu u Sjevernoj Karolini rekao da bi „svaki pa i najgori dogovor bio bolji od onoga što imamo sada“.

Dok su Tramp i Vens kritikovali podršku SAD Ukrajini, drugi republikanci podržali su Kijev i ocijenili da je podrška u interesu Amerike.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.