Šehović: Građanska Crna Gore neće dozvoliti igranje sa nacionalnim interesima putem izmjena Zakona o crnogorskom državljanstvu
Damir Šehović, Foto: Socijaldemokrate

Šehović: Građanska Crna Gore neće dozvoliti igranje sa nacionalnim interesima putem izmjena Zakona o crnogorskom državljanstvu

“Izmjene zakona o crnogorskom državljanstvu, kojima jedan dio parlamentarne većine ucjenjuje drugi, u namjeri da se ona po svaku cijenu makar vještački i privremeno održi, predstavljaju veoma opasan politički naum koji bi mogao imati nesagledive štetne posljedice po građansko i državotvorno biće Crne Gore. Zato onima koji su se u tom pravcu krenuli poručujemo da se manu ćorava posla, budući da je sasvim sigurno da samosvjesna, građanska Crna Gora, takvo najnovije igranje sa nacionalnim i državnim interesima sigurno neće dozvoliti”, poručio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore (SD) dr Damir Šehović.

Politička agenda onih koji vrlo svjesno služe interesima zvaničnog Beograda, i koji su kao takvi najpogodoniji da realizuju najnoviju političku ujdurmu je po riječima Šehovića jasna. 

“Namjera je da se prvo izmijeni zakon kojim se reguliše dobijanje crnogorskog državljanstva, a da se nakon toga kroz zloupotrebu instituta prebivališta krene u masovno ostvarivanje biračkog prava, odnosno u promjenu “krvne slike” našeg društva. Konačan cilj je odavno poznat - učiniti Crnu Goru politički i na svaki drugi način potpuno zavisnom od nama susjedne Srbije, kako bi se nakon toga kreirao pogodan društveni ambijent i za eventualno formalno preispitivanje državno-pravnog statusa Crne Gore”, saopštio je Šehović. 

“Političke strukture koje su se legitimisale sa pomenutim, kao i zahtjevima koji se odnose na izmjenu Ustava u dijelu pojedinih identitetskih pitanja, svoju submisivnost prema zvaničnom Beogradu ne kriju. Naprotiv. Takvim svojim pristupom se ponose. Međutim, glasno ćutanje onih kojima je ovaj ultimatum postavljen, nam govori da su i oni zarad opstanka Vlade i očuvanja ministarskih fotelja izgleda spremni da zaigraju na ovu, po interese Crne Gore opasnu kartu. Zato i jedni i drugi moraju da znaju da bi kretanje u tom pravcu izazvalo snažnu političku reakciju, koja će u konačnom takav štetan pristup sigurno onemogućiti. A oni, kao inicijatori ovih osjetljivih pitanja, u potpunosti će biti odgovorni za političku polarizaciju koju će to izvjesno izazvati”, zaključio je lider SD-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.