Vlada odlučila da državljani Saudijske Arabije bez vize mogu u Crnu Goru

Vlada odlučila da državljani Saudijske Arabije bez vize mogu u Crnu Goru

Vlada je, na danas održanoj 36. sjednici, donijela Odluku o privremenom oslobađanju od pribavljanja vize za državljane Kraljevine Saudijske Arabije.

„Odlukom se državljanima Kraljevine Saudijske Arabije omogućuje da od 13. juna do 31. oktobra 2024. godine, mogu ulaziti, prelaziti preko teritorije i boraviti u Crnoj Gori do 30 dana, sa važećom putnom ispravom, bez vize“, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Odluka o privremenoj viznoj liberalizaciji za državljane Kraljevine Saudijske Arabije prvi put je donesena 2022. godine, u toku ljetnje turističke sezone, a u cilju, navode oni, privlačenja turista iz Kraljevine Saudijske Arabije, podrške turističkoj sezoni i snaženju veza i saradnje između dviju zemalja. 

„Na ruti Rijad – Podgorica tokom 2023. godine prevezeno je 11.390 putnika“, saopšteno je iz Vlade.

Prema procjeni koju je izradilo Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, vizna liberalizacija je, saopštavaju oni, od značaja pri odabiru turističke destinacije, a otvaranje tržišta Kraljevine Saudijske Arabije generisalo bi prihode od značaja za crnogorsku ekonomiju, naročito u turizmu.

Izvor:M PORTAL

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.