Više od hiljadu hodočasnika umrlo na putu za Meku: Egipat kaznio turističke agencije zbog prevare
HADŽILUK U MEKU/ - EPA

Više od hiljadu hodočasnika umrlo na putu za Meku: Egipat kaznio turističke agencije zbog prevare

Egipatske vlasti su naredile opoziv licenci za 16 turističkih agencija zbog prevare nakon što su ilegalno poslali hodočasnike u Meku u Saudijskoj Arabiji.

- Premijer Mustafa Madbuli naredio je da se ovim agencijama oduzmu licence, da se njihovi rukovodioci pošalju pred javnim tužiocima i da im se izreknu novčane kazne u korist porodica hodočasnika koji su zbog njih poginuli - saopštila je njegova kancelarija u saopštenje za javnost.

Više od hiljadu hodočasnika umrlo je tokom hadža, koji se odvijao tokom velikih vrućina, prema podacima AFP-a objavljenim u četvrtak.

Većina njih je umrla zbog ekstremne vrućine jer je temperatura prelazila 51 stepen Celzijusa.

Najviše smrtnih slučajeva prijavljeno je u Egiptu, 658. Indonezija je prijavila više od 200 mrtvih, a Indija je saopštila da je umrlo 98.

Pakistan, Malezija, Jordan, Iran, Senegal, Tunis, Sudan i irački autonomni Kurdistan region takođe su potvrdili smrtne slučajeve.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.