Tičić: Sve više turista napušta Budvu sa lošim utiscima
Milan Tičić, Foto: DPS

Tičić: Sve više turista napušta Budvu sa lošim utiscima

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Budva Milan Tičić kazao je da smeće na svakom ćošku, prljave ulice, nepokošene površine, i slomljeni znakovi signalizacije predstavljaju ozbiljan problem u tom gradu. Tičić tvrdi da je grad pod najezdom gmizavaca i insekata, što dodatno ugrožava zdravlje i sigurnost građana.

Prema njegovim riječima, buduća početna stanica transporta Budva – Dubrovnik izgleda kao deponija, što ilustruje zanemarivanje komunalnih problema.

"Najpoznatija hotelska zona već godinama pati od neprijatnog mirisa otpadnih voda, što se pogoršava zbog neredovnog transporta mulja i katastrofalnog stanja voznog parka Komunalnog preduzeća. Nepražnjenje smeća iz vozila tokom cijelog dana onemogućava osnovne životne uslove – čist vazduh za stanovnike i goste hotela. Da sve može biti gore, imamo situacije nelegalnog paljenja deponija, koje predstavljaju ozbiljan problem za životnu sredinu i zahtijevaju hitnu intervenciju nadležnih institucija", kazao je on. 

Tičić tvrdi da su glavne gradske saobraćajnice zapuštene, dok je gradilište u centru grada započeto u jeku političke kampanje "bez realnih mogućnosti da se završi prije vrhunca turističke sezone". Ovo, smatra predsjednik Opštinskog odbora DPS-a u Budvi, govori o nesavjesnom poslovanju budvanskih čelnika.

"Pozivamo nadležne institucije, političke čelnike i sve relevantne subjekte da hitno reaguju i preduzmu potrebne mjere kako bi se ovi problemi riješili. Budva zaslužuje da bude čist i uređen grad koji će biti ponos svih nas", zaključuje Tičić. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.