Samsung potvrdio Galaxy AI tehnologiju za mobitele Z Fold6 i Z Flip6

OČEKUJU SE U JULU

Samsung potvrdio Galaxy AI tehnologiju za mobitele Z Fold6 i Z Flip6

Samsung je zvanično potvrdio da će Galaxy AI tehnologija biti dio sljedeće generacije njegovih preklopnih mobitela. Radi se o nadolazećim modelima Galaxy Z Fold6 i Galaxy Z Flip6, koji se očekuju početkom jula.

Zvaničnik Samsunga Won-Joon Choi je u postu na blogu naveo da kompanija namjerava "dalje optimizirati Galaxy AI iskustvo za nadolazeće preklopne uređaje.

"Naši preklopni uređaji su najsvestraniji i najfleksibilniji u Samsung Galaxy porodici, a kada se kombinuju s Galaxy AI tehnologijom, otključavaju se nove mogućnosti", rekao je Choi.

Samsung želi unijeti revoluciju u mobilna iskustva "hibridnim AI pristupom" za koji vjeruje da je "najpraktičnije i najpouzdanije rješenje" kako bi se zadovoljile potrebe korisnika te "Samsung postavio iznad krivulje".

Hibrid se sastoji od pružanja korisnicima "ravnoteže između trenutnog odziva i dodatnog osiguranja privatnosti AI tehnologije na uređaju, kao i svestranosti AI tehnologije bazirane na cloudu kroz otvorene saradnje s vodećim partnerima u industriji u ponudi niza funkcija koje su potrebne za svakodnevni život".

Uskoro će Samsung proširiti svoju funkciju Live Translate AI na aplikacije trećih strana namijenjene razmjeni poruka kako bi podržao glasovne pozive. Ovo će biti integrisano u Samsungov on-device AI jezički model za prijevod, tako da će se moći koristiti "bez brige o problemima privatnosti kao što su dijeljenje ličnih podataka" izvan mobitela korisnika prilikom korištenja Live Translatea.

Choi očekuje da će sve više AI funkcija biti zadržano na uređaju zahvaljujući brzom napretku neuralnih procesorskih jedinica.

Izvor:Klix.ba

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.