Skupština Opštine Ulcinj: Mavrić podnio ostavku, nova predsjednica Ivana Popović
Ivana Popović, Foto: Mediabiro

Skupština Opštine Ulcinj: Mavrić podnio ostavku, nova predsjednica Ivana Popović

Predsjednik Skupštine opštine Ulcinj Ardijan Mavrić podnio je na današnjoj sjednici lokalnog parlamenta ostavku na ovu funkciju. Za novu predsjednicu Skupštine opštine u nastavku sjednice izabrana je Ivana Popović, odbornica Demokratske partije socijalista.

Mavrić je u svom obraćanju kazao da mu je bila izuzetna čast obavljati ovu funkciju.

“Nakon tačno dvije godine, danas vam se posljednji put obraćam sa mjesta predsjednika Skupštine Opštine Ulcinj, najviše funkcije ulcinjskog zakonodavnog doma. Za mene je bila velika čast obavljati ovu funkciju i sarađivati sa svima vama na našoj zajedničkoj misiji – povećanju kvaliteta života naših sugrađana. U prethodne dvije godine zajedno smo prolazili kroz radosne trenutke, ali i kroz teške izazove. Zajedno smo uspjeli da usvojimo mnoštvo dobrih odluka kojima smo nastojali izaći u susret našim građanima i privredi“, kazao je on.

Mavrić je napomenuo da je, iako to nije bila direktna nadležnost predsjednika Skupštine, aktivno  radio na projektima podrške ICT sektoru i inovacijama jer je, kako je kazao, vjerovao da Ulcinj ima vrijednu i pametnu omladinu koja može odgovoriti na savremene izazove tehnološkog razvoja i osnovati globalne kompanije, a da pritom ne moraju napuštati naš grad.

“Ono što je ranije nedostajalo bila je institucionalna podrška koju sam nesebično pružao. Ulcinj je postao grad hakatona, susreta ICT zajednice i inovacija, što predstavlja prvi korak ka postizanju konačnog cilja – Ulcinja kao inovacionog hub-a na jugu Crne Gore. Funkciju napuštam jer je to dio koalicionog sporazuma nove skupštinske većine ali i sporazuma iz 2022. godine, ali ste svi vi svjedoci da to nije uvijek tako. Sa gnušanjem se prisjećam nedavnih nemilih događaja u ovom domu kada su neodgovorni pojedinci prevarom, pravnim, ali i neuspješnim fizičkim nasiljem, pokušali zadržati fotelje. Vlast pripada isključivo građanima opštine Ulcinj, dok smo mi samo njihovi predstavnici kojima je delegirano pravo da u njihovo ime, kroz slobodne i demokratske izbore, vršimo vlast. Nadam se da ću ovim činom, poštujući koalicioni dogovor, uspjeti da barem malo povratim povjerenje građana u svoje političke predstavnike i pošaljem poruku da nisu baš svi njihovi predstavnici spremni da prevare svoje partnere“, poručio je on.

Nova predsjednica Ivana Popović istakla je da je na ovoj funkciji po prvi put žena čime je, kako je kazala, naglašen osjećaj i vrijednost ove pozicije.

“Istaći ću da na ovaj način pokazujemo svim pripadnicama ljepšeg ili nježnijeg pola grada Ulcinja da su reprezentativne  i da u svakom momentu mogu biti kvalifikovane i birane na sve važne funkcije u okviru institucija lokalne samouprave. Želim da se svaki gradjanin Ulcinja osjeća dostojnim građaninom države  Crne Gore i da svako od nas ima jednake šanse. Želim da kao zajednica napredujemo kako kroz podizanje ekonomskih parametara, tako i kroz kulturološke vrijednosti“, poručila je Popović.

Sjednica SO, koja je trebalo da bude održana juče, odložena je, kako je kazao Mavrić, jer su neki odbornici većine opravdano odsutni i da je to razlog otkazivanja sjednice. Shodno sporazumu nove većine, mjesto predsjednika Opštine pripalo je Forci, a mjesto predsjednika SO DPS.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.