Leković: Za Demokrate vraćanje radne nedelje neprihvatljivo
Momčilo Leković, Foto: Demokratska Crna Gora

Leković: Za Demokrate vraćanje radne nedelje neprihvatljivo

Poslanik Demokratske Crne Gore Momčilo Leković istakao je da je odluka o izmjeni Zakona o unutrašnjoj trgovini, koja bi djelimično vratila radnu nedjelju, za tu stranku neprihvatljiva.

Kako navodi Leković u saopštenju, odluka Socijalnog savjeta da privremeno odustane od razmatranja predloga o izmjeni Zakona o unutrašnjoj trgovini, koji bi djelimično vratio radnu nedjelju i organizuje konsultacije sa poslaničkim klubovima u Skupštini, kako bi se ponovo provjerio stav po ovom pitanju, a kako bi, kao odgovorni ljudi, Socijalnom savjetu i svima ostalima u tom poslu uštedjeli dragocjeno vrijeme, osjećaju potrebu da odmah reaguju.

"Poslanički Klub Demokratske Crne Gore ovom prilikom ističe svoj više puta ponovljeni, dosljedni i čvrsti stav protiv uvođenja radne nedjelje u bilo kojem obliku. Smatramo da je slobodan dan od izuzetnog značaja za radnike, te da bi bilo kakva promjena koja bi dovela do gubitka tog slobodnog dana za nas bila neprihvatljiva. Ističemo svoje duboko poštovanje prema radničkim pravima i važnosti prava svakog radnika da ima slobodan dan, posebno nedjeljom, kako bi mogao provesti vrijeme sa svojom porodicom, odmoriti se i 'napuniti baterije' za buduće radne izazove. Smatramo da je očuvanje ovog slobodnog dana ključno za očuvanje ravnoteže između radnog i privatnog života, kao i za opšte dobro radnika i društva u cjelini", navodi Leković.

Demokrate su, kako dodaje, duboko svjesne važnosti porodičnih vrijednosti i smatramo da je nedjelja preodređena za okupljanje i zajedničko provođenje vremena, što ima pozitivan uticaj na socijalne veze i blagostanje porodica.

"Ostajemo principijelni u svom stavu i vjerujemo da, dok god o tome budu odlučivale Demokrate i ako to bude zavisilo od naših poslanika, neradna nedjelja neće biti dovedena u pitanje i neće biti radna. Ovo je pitanje koje se tiče osnovnih radničkih prava i socijalne pravde i Demokrate će se boriti da se ti principi ne samo sačuvaju, već i značajno unaprijede u narednom periodu", navode u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.