Demokrate: Po našoj tužbi poništena odluka o smjeni Krstovića, načelo zakonitosti odbranićemo i u slučaju izbora Radovića

Demokrate: Po našoj tužbi poništena odluka o smjeni Krstovića, načelo zakonitosti odbranićemo i u slučaju izbora Radovića

Ono što su, kako navode, tvrdili u avgustu prošle godine, danas je potvrdio i Upravni sud

Današnje poništenje Odluke o smjeni Luke Krstovića potvrda je beskompromisne borbe Demokratske Crne Gore za poštovanje pravnog sistema države i svakog zakona, saopštli su iz te partije.

Ono što su, kako navode, tvrdili u avgustu prošle godine, danas je potvrdio i Upravni sud. Predsjednik Skupštine opštine Zeta i funkcioner Demokrata Luka Krstović nezakonito je smijenjen sa mjesta predsjednika lokalnog parlamenta Zete.

- Današnje poništenje Odluke o smjeni Krstovića, donijeto od strane onog pred kim Demokrate jedino traže pravdu, a to su nadležne sudske instance, potvrda je beskompromisne borbe Demokrata za poštovanje pravnog sistema države i svakog zakona, bez obzira da li se on nekom političkom subjektu na lokalnom ili državnom nivou dopada ili ne - stoji u saopštenju Demokrata.

Poštovanje zakona i propisanih procedura, ističu, ne poznaje i ne smije poznavati nečije ukuse i političke ciljeve.

- Nakon poništenja odluke o nezakonitom izboru Ivana Vukovića za gradonačelnika Podgorice od strane Upravnog suda, a po tužbi Demokrata, zatim nakon današnjeg poništenja Odluke o smjeni Krstovića, jasno je zaključiti da će Demokrate načelo zakonitosti odbraniti i u slučaju nezakonitog izbora Aleksandra Radovića za VD direktora Uprave policije - dodali su.

Kako su kazali, stoje na braniku zakona i pravnog poretka i u opoziciji, ali i kad preuzmu vlast, jer time, dodali su, preuzimaju odgovornost da neće ponavljati stare prakse i greške prethodnika.

- Naš primjer trebaju slijediti i svi ostali konstituenti vlasti na državnom i lokalnom nivou, kako ceh ovakvih nezakonitih odluka ne bi plaćali građani Crne Gore - zaklučili su iz Demokrata.

:Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.