Crveni krst Bijelo Polje: U planu vraćanje prve pomoći u škole
milovan novovic

Crveni krst Bijelo Polje: U planu vraćanje prve pomoći u škole

Opštinska organizacija Crvenog krsta (OO CK) djelujući u skladu sa humanitarnim principima i misijom na kojoj počiva njen rad, u protekloj godini realizovao je brojne aktivnosti, programe i projekte

Predsjednik Opštinske organizacije CK Miloš Kljajević poručio jena  godišnjoj Skupštini ove humanitarne organizacije da će briga o starim i nemoćnim i socijalno ugroženim osobama, te dobrovoljno davalaštvo krvi i jačanje volonterizma i dalje biti prioriteti ove humanitarne organizacije. Na sjednici su usvojeni izvještaj o radu sa finansijskim izvještajem za prošlu godinu, te program rada Opštinske organizacije Crvenog krsta za tekuću godinu.

– Opštinska organizacija Crvenog krsta svojim humanitarnim angažmanom i ostvarenim rezultatima uspješno je potvrdila svoju opredijeljenost za ostvarenje ukupne humanitarne misije, ciljeva i zadataka utvrđenih programskim i strateškim dokumentima i smjernicama Crvenog krsta Crne Gore, u cilju pružanja adekvatnog humanitarnog odgovora na aktuelne društvene i humanitarne obaveze i izazove. U izvještajnom periodu Opštinska organizacija CK je sprovela sve one aktivnosti koje su predviđene zakonom, ali i strateškim dokumentima i smjernicama Crvenog krsta Crne Gore - naveo je Kljajević.

On je istakao dobru saradnju sa Nacionalnom organizacijom Crvenog krsta, lokalnom samoupravom, Centrom za socijalni rad, Centrom bezbjednosti, Sektorom za vanredne situacije, biroom rada, Domom za stara lica, osnovnim i srednjim školama, nevladinim organizacijama i udruženjima, javnim ustanovama i medijima.

Humanitarna pomoć i dalje ostaje jedan od prioritetnih zadataka

Generalna sekretarka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak nagllasila je da je zadovoljna radom Opštinske organizacije CK, ne samo zbog načina na koji su zaposleni organizovali svoj rad, već i zbog brojnih aktivnosti koje realizuju.

– Crveni krst nije više organizacija distribucije brašna, ulja i šećera i odavno je prevaziđen taj nivo našeg rada. Očekivali smo da ćemo u 2024. iskorijeniti tu aktivinost i da ćemo se umjesto time baviti razvojnim projektima, ali nažalost, humanitarna pomoć i dalje ostaje jedan od prioritetnih zadataka naše organizacije - istakla je Dubak.

Predsjednik Crvenog krsta Cre Gore Mitar Vučković pohvalio je rad Opštinske organizacije CK zbog, kako je kazao, ispunjavanja ciljeva ali i domaćinskog odnosa prema imovini Crvenog krsta.

– Gledaćemo da u ovom vremenu koje je teško i nepredvidivo, budemo zajedno i da realizujemo sve ono što predstavlja misiju Crvenog krsta. Ono što mi u CK Crne Gore planiramo jeste da, prije svega, vratimo prvu pomoć u škole i na taj način obezbijedimo jednu širu bazu za volonterizam, odnosno da regrutujemo mlade ljude da se vrate onim istinskim vrijednostima, da gradimo jedno humanije društvo. Želimo da napravimo i nacionalni program dobrovoljnog davalaštva krvi, što je jedna od važnijih misija Crvenog krsta - poručio je Vučković.

Pošto u junu dosdašanji sekretar bjelopoljskog Crvenog krsta Zoran Rudić ide u penziju, na Skupštini je predloženo da za vršioca dužnosti (v.d.) sekretara bude izabran dosadašnji koordinator Mašan Živković.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.