Ramazanska akcija: Iz Sarajeva širom BiH jutros krenulo 25 kamiona s 500 tona hrane

Ramazanska akcija: Iz Sarajeva širom BiH jutros krenulo 25 kamiona s 500 tona hrane

Ukupno 25 kamiona sa 500 tona hrane, u organizaciji Udruženja Pomozi.ba, krenulo je jutros iz Sarajeva prema svim dijelovima Bosne i Hercegovine.

U kamionima se nalazi gotovo 6.000 prehrambenih paketa kojima Pomozi.ba nastoji olakšati i uljepšati ramazan ljudima lošijeg materijalnog stanja.

Paketi će iz Sarajeva stići do Donjeg i Gornjeg Vakufa, Viteza, Travnika, Turbeta, Kneževa (Skender-Vakufa), Kotor-Varoši, Bugojna, Bihaća, Maglaja, Zenice, Banjaluke, Bosanskog Grahova, Livna, Zavidovića, Tuzle, Tešnja, Čelića, Visokog, Brčkog, Gruda, Sapne, Mostara, Konjica, Jablanice, a brojna partnerska udruženja i javne kuhinje podijelit će hranu socijalno ugroženim ljudima iz tih gradova i okolnih mjesta.

"Ovo je samo jedan dio pomoći koju ćemo distribuirati tokom ramazana. Pored 500 tona hrane za bh. građane, plan nam je da tokom ramazana pošaljemo i dodatnih 500 tona hrane u Gazu i Siriju", kazao je predsjednik Udruženja Elvir Karalić.

Kao i svake godine, i tokom ovog ramazana kuharice i kuhari Udruženja će pripremati i iftare za sve postače koji se hrane u restoranima dobre volje u Sarajevu, Travniku i Bihaću, te svim korisnicima projekta "Obrok za sve", kojima inače gotova jela donose na kućnu adresu.

Svi koji žele podržati ramazansku akciju, pozivom na telefonski broj 17022 (dostupan svim bh. operaterima) mogu donirati 2 KM. Novčane donacije mogu se izvršiti putem web stranice

Izvor:Klix

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.