Piperović: Abazović teške optužbe iz 2022. pravdao novinskim tekstovima od prije nedjelju

Piperović: Abazović teške optužbe iz 2022. pravdao novinskim tekstovima od prije nedjelju

Ranije izrečen stav o tome da je ,,Bemaks” u istoj ravni sa škaljarskim i kavačkim klanom Abazović je, kako navodi advokat Zoran Piperović pravdao saznajem iz Sky aplikacije koji su prije sedam dana objavljene u jednom dnevnom listu. Pošto je isječke iz novina priložio kao dokaz , bivši premijer je pet minuta nakon toga medijima ispred Osnovnog suda u Ulcinju kazao kako ta saznanja ima iz njegovih redovnih aktivnosti koje je obavljao za vrijeme predvođenja Vlade Crne Gore

U Osnovnom sudu u Ulcinju nastavljeno suđenje bivšem premijeru po tužbama kompanije Bemaks za povredu prava ličnosti

Bivši premijer Dritan Abazović danas je pred Osnovnim sudom u Ulcinju teške optužbe iz 2022. godine na račun nekadašnjeg pomoćnika direktora Uprave policije Zorana Lazovića i čelnika kompanije ,,Bemaks” Ranka Ubovića pravdao komunikacijama preko Sky aplikacije koje su prije nedjelju objavljene u jednom dnevnom listu Sky aplikacijama, kazao je za Pobjedu advokat Zoran Piperović.

Sa druge strane, Abazović je, u izjavi za medije nakon održanog ročišta, kazao da više neće prisustvovati suđenju po tužbi biznismena Ranka Ubovića jer je postupak koji se vodi pred ulcinjskim sudom obesmišljen.

Proces vodi sudija Hasire Bećović.

Advokat Piperović je ukazao da je bivši premijer optužbe na račun Bemaksa pravdao pred sudom na jedan način a nekoliko minuta kasnije, pred medijima, na sasvim drugi način.

- Dakle Abazović se može svrstati u sociološke i parasociološke junake. On je svoj stav izrečen u septembru 2022. godine o tome da je ,,Bemaks” u istoj ravni sa škaljarskim i kavačkim klanom pravdao saznajem iz Sky aplikacije koji su prije sedam dana objavljene u jednom dnevnom listu. To je priložio kao dokaz da bi pet minuta nakon toga medijima ispred Osnovnog suda u Ulcinju kazao kako ta saznanja ima iz njegovih redovnih aktivnosti koje je obavljao kao premijer. U tri minuta ono što je kazao prije dvije godine, pravdao je saznanjima od juče a onda medijima mrtav hladan, da ne trepne, rekao da je to saznao dok je bio premijer – kazao je Piperović za Pobjedu.

U nedostatku argumenatcije za optužbe na račun kompanije ..Bemaks”, advokat Piperović navodi da se Abazović potom počeo da priča o navodno nezakonitom eksplatisanju šljunka iza kojeg stoji firma u vlasništvu Ubovića. 

- Kad nije znao šta će da kaže za tu svoju tvrdnju, bacio se na šljunak. Kada sam mu objasnio za koncesije i ugovor sa Vladom Crne Gore koje je Bemaks zaključio radi čišćenja rijeka a području Zete, Abazović je ostao je bez teksta kazao je Piperović.

Nastup I pojašnjnja Abazovića, za Piperovića nije ništa novo. 

- Sve ovo nije tragično, već je smiješno. Mislim da bi moj komšija bio najsretniji kada bi se pred Osnovnim sudom u Ulcinju svakodnevno vodile parnice protiv njega jer mu je to sada jedina prilika da stane pred mikrofone I pusti maštu na volju – zaključio je on.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.