Radulović: Uskoro nastavak rekonstrukcije pruge
Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Radulović: Uskoro nastavak rekonstrukcije pruge

Uskoro se očekuje nastavak rekonstrukcije pruge od Trebešice prema Baru, najavio je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović. On je sa saradnicima obišao dionicu pruge Podgorica-Bijelo Polje i sagledao stanje u kom se nalazi željeznička infrastruktura.

“Raduje me to što je dionica pruge od Bijelog Polja do Trebešice u potpunosti rekonstruisana i da se nastavak rekonstrukcije prema Baru očekuje uskoro”, rekao je Radulović.

Obilazakpruge

Foto: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

U narednom periodu planirani su radovi na rekonstrukciji i sanaciji željezničke infrastrukture i to rehabilitacija 10 mostova, rekonstrukcija osam tunela od Kruševa do Bratonožića, remont pruge od Lutova do Bioča, sanacija tri čelična mosta na relaciji Kruševo-Podgorica. 

“Svi ovi radovi trebalo bi da budu završeni do kraja 2025.godine, a uskoro očekujemo potpisivanje kreditnog aranžmana sa Evropskom Investicionom Bankom koji nam je odobren u iznosu od 80 miliona eura od čega je 40 miliona bespovratno”, kazao je Radulović. 

Za rekonstrukciju pruge od Bara do Golubovaca Crna Gora je dobila od Evropske komisije najveći pojedinačni iznos bespovratnih sredstava i to u iznosu od 112,6 miliona eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.