Započeta realizacija projekta “Tehnička podrška u jačanju kapaciteta i usklađivanju nacionalnog zakonodavstva sa EU legislativom u sektoru transporta”
Foto: MSP

Ministarstva saobraćaja i pomorstva

Započeta realizacija projekta “Tehnička podrška u jačanju kapaciteta i usklađivanju nacionalnog zakonodavstva sa EU legislativom u sektoru transporta”

Ugovor za projekat “Tehnička podrška u jačanju kapaciteta i usklađivanju nacionalnog zakonodavstva sa EU legislativom u sektoru transporta” Ministarstva saobracaja i pomorstva potpisan je 20. novebra ove godine između Uprave javnih radova (ugovaračko tijelo) i Konzorcijuma na čelu sa kompanijom “Business and Strategies in Europe, s.A. (B&S Europe)” iz Belgije.

"Kako se ugovor odnosi na usklađivanje nacionalnog zakonodavstva sa EU legislativom u sektoru saobraćaja i obezbjeđivanja kapaciteta za sprovođenje pomenutog, cilj ugovora je podrška i priprema nacionalnog zakonodavstva i strategija u skladu sa EU legislativom kao i podrškа povećаnju kаpаcitetа zа plаnirаnje i uprаvljаnje institucijа koje su uključene u implementаciju trаnsportnih politikа i projekаtа.", navodi se u saopštenju Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Ukupna vrijednost ugovora je 3.661.177,00 eura, od čega finansiranje EU čini 85% a nacionalno ko-finansiranje 15%.

"Korisnik projekta je Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, a posebno Direktorat za međunarodnu saradnju i EU fondove, Uprava javnih radova kao ugovaračko tijelo za IPA fondove, odnosno Željeznička infrastruktura Crne Gore kao krajnji korisnik projekata u sektoru željezničke infrastructure koji se finansiraju iz IPA fondova. Projekat je finansiran iz Godišnjeg akcionog programa IPA-e za 2017. godinu za Crnu Goru (CAP 2017) u okviru instrumenta pretpristupne podrške IPA II i trajaće 4 godine", kazali su iz Ministarstva.

Tim povodom, 11. decembra 2019. godine, održan je uvodni sastanak za pomenuti projekat. Sastanak je ispred Ministarstva saobraćaja i pomorstva otvorio ministar Osman Nurković koji je pozdravio prisutne i izrazio zadovoljstvo zbog potpisanog ugovora i značaja samog projekta kojim će se unaprijediti administrativni i tehnički kapaciteti uz želju da implementacija projekta teče nesmetano.

Prisutnima se takođe obratio i direktor Uprave javnih radova koja djeluje kao ugovaračko tijelo za pomenuti projekat, Rešad Nuhodžić, koji je izrazio spremnost ove institucije da u potpunosti projektne aktivnosti i poželio prisutnima uspješno sprovođenje ugovora. 

Uvodnom sastanku su prisustvovali predstavnici Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Uprave javnih radova, Business and Strategies in Europe –a , Kancelarije nacionalnog IPA koordinatora, Željezničke infrastructure Crne Gore, Ministarstva unutrašnjih poslova kao i predstavnici Delegacije EU u Crnoj Gori .
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.