Ministarstvo saobraćaja obezbijedilo ukrcaj pomoraca u luke zemalja EU
Ilustracija

Obezbijeđen i vazdušni saobraćaj preko aerodroma u Frankfurtu

Ministarstvo saobraćaja obezbijedilo ukrcaj pomoraca u luke zemalja EU

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva uspjelo je da organizuje transport crnogorskih pomoraca od Crne Gore do aerodroma gdje su imali povezane letove ka krajnjim destinacijama ukrcaja.

Direktorat za pomorski saobraćaj i unutrašnju plovidbu je u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova i ambasadama Crne Gore u Republici Hrvatskoj, Federalnoj Republici Njemačkoj i Kraljevini Nizozemskoj dogovorio prevoz pomoraca preko Neuma i Ploča do aerodroma u Zagrebu.

Trasa kojom će se transportovati pomorci odvija se od graničnog prelaza Karasovići do aerodroma „Franjo Tuđman“ u Zagrebu. Takođe iz ministarstva su obezbijedili i međunarodni transfer u vazdušnom saobraćaju na frankfurtskom aerodromu za povezane letove prema krajnjim destinacijama ukrcajnih luka.

U Ministarstvu su objasnili da je važno je napomenuti da je ovom odobrenju, korišćenja transportnih koridora za ukrcaj crnogorskih pomoraca, predhodila intenzivna komunikacija Ministarstva saobraćaja i pomorstva sa Delegacijom Evropske Unije u Crnoj Gori i Transportnoj zajednici koju čine zemlje EU i šest zemalja Zapadnog Balkana.

"Izuzetan doprinos u realizaciji zajedničkog cilja, nesmetanog odlaska i povratka naših pomoraca sa brodova, dao je i crnogorski Samostalni Sindikat Radnika u Pomorkom Brodarstvu i Transportu Crne Gore, jedan od osnivača i stalnih članova Evropskog udruženja transportnih radnika (ETF-a), koji se nakon inicijative Ministarstva saobracaja i pomorstva direktno obratio ovoj evropskoj instituciji i obezbijedio njenu podršku u Evropskoj Komisiji", kazali su u ministarstvu.

Naglašavaju da je obzirom na i dalje postojeća ograničenja na graničnim prelazima i kretanju u zemljama Evropske Unije prouzrokovanim COVID 19 pandemijom, za svaki budući ukrcaj potrebno obratiti se Ministarstvu saobracaja i pomorstva, nakon čega će Direktorat za pomorski saobraćaj i unutrašnju plovidbu u saradnji sa Ministarstvom vanjskih poslova obezbijediti nesmetan prolaz crnogorskih Pomoraca do ukrcajne luke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.