Holandija: Raste opasnost od terorističkih napada
Ilustracija

Holandija: Raste opasnost od terorističkih napada

Vjerovatnoća za terorističke napade u Holandiji povećava se posljednjih mjeseci, saopštila je nizozemska antiteroristička agencija NCTV, navodeći da je podigla nivo prijetnje na četvrti stepen, na skali od pet, javljaju agencije prenose mediji.

Nivo prijetnje od terorističkih napada podignut je na četvrti stepen sa trećeg, koji je bio na snazi od decembra 2019. godine, prenio je Reuters.

"Organizacije poput Islamske države i Al Kaide koriste rat u Pojasu Gaze da podstaknu svoje simpatizere da sprovode napade u zapadnim zemljama. Napadi i hapšenja od početka oktobra u Francuskoj, Njemačkoj, Belgiji i Velikoj Britaniji ilustruju rizike koje predstavljaju radikalizovani pojedinci koji su od strane terorističkih organizacija inspirisani aktuelnim događajima”, navodi se u saopštenju nizozemske antiterorističke agencije", navode agencije.

U saopštenju se potvrđuje da će prijetnja biti podignuta na kritični peti nivo ako NCTV dođe do informacija o konkretnom napadu koji se planira u Holandiji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.