Monstat: Nemamo saznanja da građani odbijaju da se popišu
Ilustracija

Monstat: Nemamo saznanja da građani odbijaju da se popišu

Od 3. decembra kada je počeo popis u Crnoj Gori pa do juče Uprava za statistiku MONSTAT nema saznjanja da građani ne dozvoljavaju da budu popisani. Iz MONSTAT-a za CdM kažu da je bilo malo primjedbi građana, kao i da vjeruju da će se popis završiti u definisanom periodu.

“Sa zadovoljstvom možemo istaći da građani odgovorno pristupaju popisu i učestvuju u njemu. Nismo u saznanju, do sada, da ima slučajeva da građani ne dozvoljavaju da budu popisani”, rekli su CdM-u iz MONSTAT-a.

Odgovarajući na pitanje da li građani prijavljuju primjedbe na popisivače i sam tok popisa iz MONSTAT navode da u kontekstu primjedbi, a što je bilo očekivano u prva dva dana sprovođenja popisa, mogu ukazati da su predstavnici Uprave za statistiku, konkretno državni instruktori, imali sugestija na rad pojedinih popisivača.

“U pitanju su sugestije u dijelu tehničkih nepravilnosti, gdje se svakom popisivaču ukazalo na njih kako se ne bi ponavljale. Kada govorimo o primjedbama građana na rad popisivača, bilo je pojedinačnih primjedbi koje su se nakon utvrđivanja činjeničnog stanja rješavale na zadovoljstvo građana”, kazali su iz MONSTAT-a.

Ističu da Uprava za statistiku sprovodi sve aktivnosti u vezi sa popisivanjem u cilju završetka u predviđenom roku.

“U duhu dosadašnje pozitivne energije kako od strane naših građana tako i od strane odgovornih popisivača i instruktora vjerujemo da će se popis završiti u definisanom periodu”, zaključili su u izjavi za CdM iz MONSTAT-a.

Popis je počeo 3. decembra i predviđeno je da traje 15 dana.

Popisivači Uprave za statistiku MONSTAT su na terenu od osam do 20 časova, a sva pitanja i nedoumice vezane za popis, građani mogu uputiti pozivom na brojeve Info Centra: 020/230-811 i 068/851-500 svakog dana, u vremenskom periodu od osam do 20 časova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.